Prati nas

Vijesti

Usklađivanje

FBiH: U veljači ipak stižu podebljane mirovine, smiješi se i 13. mirovina

Proračuni su puni, a povećanje mirovine nužno je kako bi se ublažio inflacijski udar na umirovljenike.

Objavljeno

|

Umirovljenici su skeptični zbog nedovoljnog povećanja i traže podršku od vlasti. Energetsko siromaštvo i visoki troškovi lijekova dodatno opterećuju njihov proračun. Zahvaljuju na pomoći općina i pokušavaju pronaći dodatne izvore prihoda, suočeni s neizvjesnom budućnošću. #Umirovljenici #BiH #FinancijskiIzazovi
ilustracija: S. Bura/mj

Nakon izglasavanja proračuna u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, umirovljenike u Federaciji očekuje povećanje siječanjskih mirovina od pet posto koje će dobiti u veljači, potvrdio je za Faktor Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza saveza umirovljenika.

Dodaje da je to potvrdila Vlada Federacije BiH. To znači da bi s povećanjem od pet posto najniža mirovina u veljači iznosila 564 KM (388 eura), a sada je 538 KM (275 eura).

“Znamo da pet posto nije puno, da će izazvati revolt, ali siječanjska mirovina ide na pet posto, koja se isplaćuje u veljači.”

Proračuni su puni i ta je mirovina potrebna da bi se ublažio inflatorni udar na našu populaciju. Pa vidjet ćemo. Danas je telefonska sjednica Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, kazao nam je Trakić. Vraćajući se na 13. mirovinu, kaže da će tražiti da se umirovljenicima isplati do travnja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.