Prati nas

Vijesti

Prijevara

Lažna zdravstvena djelatnica umirovljeniku (94) ukrala tisuće eura

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju; bilo da se radi o policajcima, bankarima, električarima ili zdravstvenim djelatnicima.

Objavljeno

|

Prevarantica se lažno predstavila kao zdravstveni djelatnik, ukrala mu bankovnu karticu i podigla novac. Policija izvijestila o krađi starije osobe, šteta nekoliko tisuća eura.
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednom slučaju krađe u kojem je žrtva starija osoba. Ovoga puta riječ je o muškarcu starom 94 godine koji je povjerovao prevarantici koja mu se pojavila na kućnom pragu.

“Između 15. i 20. siječnja u Ulici Medveščak na Medveščaku, nakon prethodnog telefonskog poziva, nepoznata počiniteljica lažno se predstavila 94-godišnjaku kao zdravstvena djelatnica”, stoji u vrlo kratkom priopćenju Policijske uprave Zagrebačke. Oštećeni je povjerovao u tu lažnu priču, nakon čega mu je kradljivica ukrala bankovnu karticu s koje je kasnije podignula novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

Oprez!

Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.

Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe pri čemu samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava.

Policija poziva građane sa budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.