Prati nas

Vijesti

Najviše za mirovine

Razvojni ili socijalni? FBiH je dobila umirovljenički proračun

Resorni ministar nije se upustio u ocjenu je li budžet razvojni ili socijalni, kao što je to bila praksa ranije.

Objavljeno

|

Kada mogu u prijevremenu mirovinu? Koji su uvjeti?
ilustracija: S. Bura/mj

Ovogodišnji proračun Federacije BiH koji iznosi skoro 7,5 milijardi maraka (3,84 milijarde eura) veći je nego ikad do sada, a od prošlogodišnjeg rebalansiranog proračuna veći je za 537 milijuna maraka (274,75 milijuna eura) javlja Hayat.ba.

Najviše će se izdvajati za mirovine i ta stavka vrijedi 317,7 milijuna maraka (162,55 milijuna eura). Boračko ministarstvo dobilo je 9,6 milijuna maraka više, 50 milijuna maraka ide fondu solidarnosti, 75 milijuna maraka za sanaciju zdravstvenih ustanova. Ovim je proračun planirano i 17 milijuna maraka za aerodrom u Bihaću.

Neka od povećanja odnose se na poticaj poljoprivrednicima za 11 milijuna maraka. Delegati iz opozicijskih stranaka uputili su kritiku što se budžet donosi u hitnoj proceduri, a ne u zakonskom roku. Potpredsjednik Federacije smatra da su kritike opravdane te kaže da je ovo posljednji put da se proračun donosi po hitnoj proceduri.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.