Prati nas

Vijesti

Uhićen je

Zagrepčanin (65) osumnjičen za vođenje tri laboratorija za uzgoj droge

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 65-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Objavljeno

|

Zagrebačka policija uhitila 65-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa marihuane. Pronađene tri laboratorija s 366 stabljika i 66.070 grama droge. Pritvor, podnesena kaznena prijava. Trend starijih osoba u uzgoju droge raste. Detalji u videu.
foto: PUZ

Zagrebačka policija je izvijestila o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad neimenovanim muškarcem (65) iz istočnog dijela grada zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u kući na području Dubrave uporabom lampi i uređaja za aeraciju i filtraciju zraka stvorio uvjete za kontrolirani uzgoj bilja, a sve kako bi sadio marihuanu. Drogu je po sazrijevanju sušio i prerađivao te potom pakirao i preprodavao.

Policijski službenici su 26. siječnja 2024. godine pretragom kuće u Dubravi pronašli tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane u kojima su uređaji za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, a kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja i u kojima je pronađeno zasađeno 366 komada stabljika marihuane kao i 66.070 grama marihuane pakirane u više različitih pakiranja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 65-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u kojima se za uzgoj droge sumnjiče osobe starije životne dobi. Podsjetimo, solinska je policija zbog istog razgovora početkom siječnja privela 63-godišnjeg muškarca, dok je belišćanska policija krajem rujna za proizvodnju i dilanje droge osumnjičila muškarca starog 81 godinu. U priloženom video pogledajte snimke postrojenja za uzgoj marihuane koje je policija snimalila u zagrebačkoj Dubravi prilikom pretresa i privođenja 65-godišnjaka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.