Prati nas

Show

Rođendani

Zdenka Kovačiček: ’80. rođendan mi je bio užasno bolan’

Posljednjih nekoliko godina mi se zbilja događaju lijepe stvari. Ja jesam zadovoljna, ali se ponekad pitam zašto su mi neke stvari došle tako kasno, kaže proslavljena pjevačica.

Objavljeno

|

Unatoč životnim izazovima, Zdenka izražava glad za životom i stvaranjem. No, s osamdesetim rođendanom dolazi i osjećaj promjene.
Zdenka Kovačiček (foto: Sandro Bura)

Hrvatska pjevačica Zdenka Kovačiček ovih je dana proslavila svoj 80. rođendan. Naime, Zdenka je rođena 16. siječnja 1944. godine u Zagrebu, a karijera joj je duga gotovo kao i njen život. Jer nastupati je počela kao djevojčica u Zagrebačkom kazalištu mladih da bi ozbiljnije zakoračila na scenu 1957. godine kada je s Nadom Žitnik osnovala Duo Hani.

Ipak, energična Kovačiček kaže da joj je ovaj rođendan bio drugačiji od svih ranijih. “Cijeli život sam slavila rođendane, jako sam društvena i imam jako puno prijatelja. Volim kada je neki lijepi povod da se nađemo i svi dobro zabavimo. Rođendani moje kćeri Tine i moji su se uvijek slavili. Ili bismo otišli na večeru ili bih kući napravila zabavu, ali uvijek je bilo lijepo i zabavno. Uvijek sam sve sama kući spremala, i torte i večere, ma sve. Međutim, ovaj osamdeseti rođendan mi je užasno bolan. To je užasno velika brojka!” požalila se Večernjem listu.

Glad za životom i stvaranjem Zdenkina su konstanta pa i u godinama kada mnogi žele samo sjediti pred televizorom, ona želi više. “Godine su prošle, ne znam koliko mi je još ostalo. To je zapravo ono što me brine, zato što bih voljela još svašta proživjeti, napraviti i realizirati. Najvjerojatnije ni svog unuka kao studenta nikada neću vidjeti. Sto godina sigurno neću živjeti. Sve ovisi o zdravlju. Lako za moj pozitivan duh, čovjek treba biti fizički zdrav.”

Kako otkriva, situacija sa zdravljem i nije joj idealna. “Tako, tako. Nisam baš najbolje, ali evo ide mi zdravstveno stanje na bolje. Nakupilo se tu dosta stvari i stresa, čak mi se i kći razvela ove godine. Na zdravlje utječe i prehrana, kako se živi, kreće li se”, kazala je Kovačiček za Večernji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.