Prati nas

Vijesti

Kulturno uzdizanje

Karijerni zaokret: Bivši premijer Ivo Sanader (70) ima novi posao

Sanader, tvrdi njegov odvjetnik, boravi u zatvoru po mjeri čovjeka, a zadužen je za kulturno uzdizanje zatvorenika.

Objavljeno

|

Ivo Sanader, bivši premijer, sada u poluotvorenom zatvoru Lipovica zbog zdravstvenih razloga. Dijeli sobu s cimerom, uživa u boljim uvjetima, medicinskoj skrbi i brojnim pogodnostima. Kuha, vodi knjižnicu i brine o kulturnom uzdizanju zatvorenika.
Ivo Sanader (scr: Youtube)

Zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši premijer i nekadašnji prvi čovjek Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader više se ne nalazi u zatvoru u Remetincu.

“Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sustav, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uvjetima nego što je bio prethodno”, objasnio je za Novu TV njegov odvjetnik Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju dijeli s cimerom. Zatvorenici imaju stalnu medicinsku skrb liječnika i dvije sestre, uz brojne druge pogodnosti.

“To je u biti zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šeću po tom kompleksu, popiju kavu, prime posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka“, rekao je Prodanović. Zatvorenici sami kuhaju pod paskom strukovnog učitelja. Kaznionica ima teretanu, ali i knjižnicu, za koju je, doznaje Nova TV, odnedavno zadužen upravo Sanader. “Na neki način vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika”, potvrdio je odvjetnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.