Prati nas

Vijesti

Ljubav boli

Mlada ‘doktorica’ zavela umirovljenika (74), ostao je bez novca i automobila

42-godišnjakinju istražuju zbog prijevare i krađe, nakon što je na Facebooku prevarila 74-godišnjaka, predstavljajući se kao liječnica.

Objavljeno

|

42-godišnjakinju istražuju zbog prijevare i krađe, uvukla je 74-godišnjaka u ljubavnu prevaru na Facebooku, predstavljajući se kao liječnica. Nakon što je stekla njegovo povjerenje, prevarila ga je za mobitel i automobil, te ukrala bankovnu karticu za kupovinu odjeće i tehnike. Pobjegla je iz Hrvatske, ali je uhićena po povratku.
ilustracija: S. Bura/mj

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krađe, nedozvoljenog posjedovanja bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produljenog kaznenog djela računalne prijevare. Suhoparan je to početak trilera o kojem je opširno izvijestila zagrebačka policija.

Prevarantica je 2022. godine otvorila profil na Facebooku, služeći se lažnim imenom nakon čega je obasula porukama 74-godišnjeg muškarca koji će se uskoro zaplesti u niti ljubavne prijevare koje je oko njega splela.

Nakon što ga je obmanula da je zaposlena kao liječnica u zdravstvenoj ustanovi te da mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja, nastavila se s njime dopisivati obećavajući mu ljubavnu vezu. Dapače, s njime se sastajala na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Sumnja se da je, nakon što je stekla njegovo povjerenje, u kolovozu prošle godine, zatražila oštećenog da joj kupi mobilni telefon u vrijednosti 1.740 eura što je on i učinio da bi se nekoliko dana kasnije, 26. kolovoza 2023., s namjerom oduzimanja njegove Škode sastala s oštećenim u njegovoj kući na području Zaprešića.

Nakon što ga je ošamutila tabletom koju mu je dala, uvjerila je 74-godišnjaka da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem. Dopratila je žrtvu na taj sastanak na parkiralište u Zaprešiću gdje je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji motornog vozila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ujedno se sumnja da je osumnjičena krajem kolovoza 2023. iz futrole mobitela oštećenog otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome neovlašteno u više navrata u raznim trgovinama na području Hrvatske kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije oštećenom je predala njegovu bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu. Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura.

Prevarantica je napustila Hrvatsku, no po povratku u državu uhićena je. Po završenom kriminalistikom istraživanju osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izviješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.