Prati nas

Vijesti

Potpiši i ti!

Peticija: Izgradili smo zemlju, zahtijevamo veće mirovine odmah!

Pokretači peticije žele senzibilizirati javnost na siromaštvo umirovljenika, ali i upozoriti vladajuće da su promjene nužne sada, odmah, bez odgađanja.

Objavljeno

|

Prosvjed umirovljenika.
foto: SUH

Sindikat umirovljenika Hrvatske sutra počinje s prikupljanjem potpisa za peticiju “Veće mirovine odmah!” koju će uputiti Vladi RH. Razlog je, obrazložila je predsjednica SUH-a, Jasna Petrović, činjenica da Vlada ignorira umirovljenike.

Peticijom se želi skrenuti pozornost široke javnosti na na nizak životni standard najstarijih te poniženje i marginalizaciju koju su doživjeli nakon što su izgradili ovu zemlju. Zato će SUH pozvati sve punoljetne građane da potpišu peticiju u znak solidarnosti s hrvatskim umirovljenicima i starijim osobama.

Što se traži od Vlade?

Peticija će pred Vladu postaviti tri zahtjeva: hitno povećanje mirovina i zaustavljanje siromaštva; poboljšanje modela usklađivanja mirovina; ukidanje diskriminacije umirovljenika. Osim u papirnatom obliku, građani će je moći potpisati i online.

Peticiju će sutra (28. veljače) predstaviti predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović, zamjenik predsjednice Stjepan Milobara, glavni tajnik Igor Knežević, voditeljica Pravnog savjetovališta SUH-a Štefica Salaj i predsjednica Povjereništva SUH Zagreb Vesna Bečić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.