Prati nas

Vijesti

Masna penzija

Silvano Hrelja otkrio kolika će mu biti mirovina za 46 godina staža

Smatra kako blok Umirovljenici zajedno nisu relevantna snaga bez obzira na tri posto po anketama. ‘Ono što oni predlažu bi značilo povećanje mirovinskih doprinosa, ili povećanje PDV-a na 30 posto’, objasnio je.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Nekadašnji prvak Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Silvano Hrelja, otkrio je za N1 da neće biti ni na jednoj izbornoj listi, već da će sudjelovati na izborima samo kao birač.

“Red je da se ide u mirovinu kada čovjek ima 66 godina, ali intenzivno pratim sve što se događa. Bilo je nekih razgovora s HDZ-om, ali ne jakih. Svoju dionicu sam završio i postoje rezultati iza toga”, rekao je.

“Definitivno treba znati reći kada je dosta, što ne znači da politika potpuno izlazi iz mog fokusa, ali ne više parlament”, dodao je. “Ono što sam realizirao u mandatu HDZ-ove vlade je ono što je bilo u programu Restart koalicije. Mogao sam biti u oporbi i pričati lijepe priče i ne napraviti ništa”, smatra Hrelja koji je pri kraju saborskog mandata izbačen iz HSU, a čvrsto je podupirao politiku Andreja Plenkovića.

“Umirovljenici sami kažu dan nemaju vremena čekati da principijelno držimo neke stavove. Recimo, obiteljske mirovine su bile planirane za 2024., ali on je prošle godine realiziran, a 2023. je bila jedna od povoljnih godina za umirovljenike”, rekao je.

Smatra kako koalicija Umirovljenici zajedno nije relevantna snaga bez obzira na tri posto po anketama. “Ono što oni predlažu bi značilo povećanje mirovinskih doprinosa, ili povećanje PDV-a na 30 posto. Oni kažu da njihovo povećanje mirovina košta 1,5 milijarde, ali greška je u računici i to bi koštalo preko 5 milijarde, a svi znaju da je to nemoguće. Povećanje plus indeksacija su astronomske cifre i to naše gospodarstvo ne može podnijeti”, naveo je za N1.

Kaže i da nije još izračunao svoju mirovinu. “Bit će sigurno dobra sa 46 godina staža, Procjena je najmanje oko 1.200 eura”, naveo je i napomenuo da vjeruje da će ova vlada ostati i dalje na vlasti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.