Prati nas

Vijesti

Kriminal

Hrvatska državljanka tri godine ‘ubirala’ mirovinu na ime pokojnice

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno

|

Podizala mirovine pokojnice.
ilustracija: S. Bura/mj

Tri je godine Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje isplaćivao mirovinu pokojnici, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Protiv osumnjičenice koja je uredno trošila taj novac provedeno je kriminalističko istraživanje.

Za prijevaru je osumnjičena 59-godišnja hrvatska državljanka s prebivalištem izvan Hrvatske. Naime, ona je bila opunomoćenica po tekućem računu umirovljenice te je tako mogla nesmetano dizati novac s njenog računa.

No, umirovljenica je umrla 2014. godine, a opunomoćenica to nije prijavila Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO). Dapače, od kolovoza 2014. do srpnja 2017. godine podizala je mirovine koje su se slijevale na tekući račun pokojnice, a novac je trošila za svoje potrebe.

Policija nije izvijestila u kojoj državi živi osumnjičena 59-godišnjakinja kao ni za koliko je novca oštećen HZMO. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.