Prati nas

Vijesti

Kraljevska obitelj

Kralj Charles: Jako smo ponosni na našu voljenu snahu Kate

Poput bombe odjeknulo je jučerašnje video priopćenje Kate Middleton. Princezino priznanje da se bori sa opakom bolešću, malo je koga ostavilo ravnodušnim.

Objavljeno

|

Iz svih krajeva svijeta stižu podrške Kate Middleton koja se suočila s teškom bolešću.
scr: BBC

Kralj Charles III. je iznimno ponosan na Catherine zbog hrabrosti da javno progovori o svojoj dijagnozi, priopćila je Buckinghamska palača, a nakon što je princeza od Walesa obznanila svoju dijagnozu.

Kralj, kojemu je i sam dijagnosticiran rak, u najbližem je kontaktu sa svojom voljenom snahom, stoji u kratkom priopćenju koje je prenio BBC. Ova vijest objavljena je šest tjedana nakon što je kralj Charles zaustavio javne nastupe nakon dijagnoze raka.

Oboje su istodobno bili kratko liječeni u privatnoj bolnici London Clinic. Catherine je u siječnju imala planiranu operaciju abdomena, a kralj je primljen na “korektivni zahvat” zbog povećane prostate.

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla rekli su da će “nastaviti pružati svoju ljubav i podršku cijeloj obitelji u ovom teškom trenutku”. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry i Meghan, odaslali su poruku u kojoj stoji: “Želimo da Kate i obitelj ozdrave te se nadamo da će to moći učiniti privatno i u miru.”

Catherinin brat James Middleton objavio je na Instagramu poruku podrške svojoj sestri napisavši: “Tijekom godina zajedno smo se popeli na mnoge planine. Kao obitelj, popeti ćemo se i na ovu s tobom”.

Kensingtonska palača nije otkrila tip raka koji je Catherine dijagnosticiran, ali kaže da je uvjerena da će se potpuno oporaviti. Eve Watts, koja živi u Windsoru, rekla je da je vijest bila pravi šok, prvenstveno zbog princezine mladosti. Dodala je: “To samo pokazuje da se bolest može dogoditi bilo kome.” Majka gospođe Watts, Valerie, izjavila je za BBC da se nada da će Catherinino video priopćenje okončati sva nagađanja oko njenog izbivanja iz javnosti.

Premijer Rishi Sunak kazao je u petak da je Catherine pokazala ogromnu hrabrost suočena s intenzivnim pritiskom javnosti. “Kada je riječ o zdravstvenim pitanjima, kao i svima drugima, mora joj se omogućiti privatnost da se usredotoči na svoje liječenje i bude sa svojom voljenom obitelji”, dodao je.

Čelnik laburista Sir Keir Starmer navodi da su njegove misli s kraljevskom obitelji i da je ohrabren princezinim optimizmom i porukom vjere i nade. Sir Keir također se osvrnuo na dodatni pritisak s kojim se Kate suočila posljednjih tjedana, napomenuvši da je princeza u iznimno stresnom periodu.

U međuvremenu, američki predsjednik Joe Biden poručuje da se pridružuje milijunima širom svijeta u molitvi za Catherinin potpuni oporavak. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da su princezina snaga i otpornost inspiracija za sve.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.