Prati nas

Vijesti

Njemačka zabranila unošenje električnih romobila u javni prijevoz

U međuvremenu, putnike se potiče da pronađu alternativne mogućnosti prijevoza za svoje e-skutere kako bi osigurali sigurnost u javnom prijevozu.

Objavljeno

|

Prijevoznici ističu da sigurnosni standardi za baterije e-skutera trenutno ne zadovoljavaju zahtjeve koji vrijede za druga električna vozila.
foto: Mircea Iancu/Pixabay

Prijevozničke tvrtke diljem Njemačke odlučile su zabraniti prijevoz e-skutera i romobila u svojim vozilima zbog zaštite od požara. Ta odluka uslijedila je nakon niza incidenata u drugim europskim zemljama koji uključuju zapaljenje baterija.

Tako se u studenom 2021. dogodio požar na romobilu na stanici podzemne željeznice u Londonu. U drugom incidentu, baterija romobila eksplodirala je u madridskoj podzemnoj željeznici u listopadu prošle godine, zbog čega je jedan vagon potpuno izgorio. Od tih događaja tamo je također zabranjeno koristiti e-skutere i e-romobile u javnom prijevozu, prenosi Fenix magazin.

Prijevoznici ističu da sigurnosni standardi za baterije e-skutera trenutno ne zadovoljavaju zahtjeve koji vrijede za druga električna vozila. Međutim, e-bicikli, električna invalidska kolica i električna vozila za osobe s ograničenjima u kretanju isključeni su iz ove uredbe.

KVB (Köln), Rheinbahn (Düsseldorf), DSW21 (Dortmund), Ruhrbahn (Essen) i DVG (Duisburg) od početka su zabranili prijevoz e-skutera i e-romobila, u svim svojim autobusima i vlakovima od početka ožujka . München (MVG) slijedi od početka travnja. Ostale tvrtke planiraju uskoro slijediti taj primjer. Neke prijevozničke tvrtke još uvijek dopuštaju prijevoz e-skutera u određenim vrstama vozila, ali također razmišljaju o potpunoj zabrani.

Još uvijek ne postoji jedinstvena nacionalna regulativa, ali se traži i na saveznoj i na državnoj razini. Uvjeti prijevoza u lokalnom javnom prijevozu stoga bi se u budućnosti mogli prilagoditi kako bi se na jedinstven način regulirao prijevoz e-skutera. Ministarstvo prometa podržava odluku prijevoznika i ističe povećani rizik koji predstavljaju baterije e-skutera.

Udruženje njemačkih prijevozničkih tvrtki (VDV) i njegove tvrtke članice preporučuju zabranu prijevoza e-skutera zbog niskih sigurnosnih standarda korištenih litij-ionskih baterija, što predstavlja povećani rizik od požara i eksplozije. Međutim, prijevozničke tvrtke drže „otvorena vrata“ mogućem ukidanju zabrane ako se poboljšaju sigurnosni standardi baterija.

U međuvremenu, putnike se potiče da pronađu alternativne mogućnosti prijevoza za svoje e-skutere kako bi osigurali sigurnost u javnom prijevozu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.