Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Plenković iz Lisinskog obećao 25 posto veće mirovine

Niti je Grbin predsjednik SDP-a, a niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu, kazao je predsjednik HDZ-a.

Objavljeno

|

Što Plenković obećava umirovljenicima?
Andrej Plenković (scr: Youtube)

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održava Opći izvještajni sabor, dvadeseti po redu. Premijer i predsjednik vladajuće stranke, Andrej Plenković, dao je veliko obećanje umirovljenicima, a otkrio je i parolu pod kojom će voditi izbornu kampanju.

“Za sve izazove!” Slogan je to pod kojim HDZ ide na parlamentarne izbore, objavio je u Lisinkom Andrej Plenković. “Idemo u pobjedu, u svim izazovima smo ispred drugih opcija, do nove pobjede zajedno”, objasnio je misao koja je hadezeovce vodila u kreiranju ove parole.

Obećao je da ćemo kroz iduće četiri godine biti na 80 posto razvijenosti EU-a, da će Hrvatska imati investicijski kreditni rejting slova A, te da će prosječna neto plaća biti 1.600 eura mjesečno, a bruto minimalac na 1.250 eura mjesečno.

“Svako dijete će imati mjesto u vrtiću. Posebno je važno da će za svako rođeno dijete majke dobivati godinu dana mirovinskog staža uz što se smanjuje i dob za umirovljenje i to za godinu dana po djetetu”, naveo je.

“Obećavali smo u našim mandatima da će mirovine rasti od 10 do 15 posto, a one su u prosjeku narasle 60 posto do sada. Učinit ćemo sve da mirovine u iduće četiri godine narastu za dodatnih 25 posto. Udvostručit ćemo kapacitete LNG terminala, povećat ćemo vrijednost poljoprivrede iznad dvije milijarde eura”, obećao je Plenković.

Na isticanje premijerskih ambicija aktualnog predsjednika RH, Plenković je tek kratko kazao: “Na središnjem Odboru SDP-a smo vidjeli jednu poruku; niti je Grbin predsjednik SDP-a, a niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu jer nama, s obzirom na naše rezultate, naša postignuća, našu viziju… nisu problem politički konkurenti.”

“Ono za što smo zainteresirani, jest jačanje hrvatskih institucija, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je ona nužna i tu izlazimo s iskustvom kakvo nema nitko drugi, zaključio je Andrej Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.