Prati nas

Vijesti

Uplatite

Prikuplja se pomoć za ukop siromaha Drage, tjedan dana leži u mrtvačnici

Pokojni je, objasnio je svećenik, već tjedan dana u hladnjači, a za to vrijeme se pokušavalo organizirati pokop na račun države. No, u tome se nije uspjelo.

Objavljeno

|

Siromah Dragec
Franjo Ognjačević i Ivan Dominik Iličić (scr: Facebook)

Fr. Ivan Dominik Iličić iz Rijeke na Facebooku je objavio da je preminuo Drago Ognjačević, siromah bez obitelji, koji nema pravo na besplatni pokop. “Nadam se da ćemo što prije organizirati sprovod i da ću ga dostojanstveno pokopati”, naveo je.

“Budući da je imao malu mirovinu i nije primao socijalnu pomoć nema pravo na besplatni pokop. Inače država to riješi za beskućnike koji primaju socijalnu pomoć. U ovom slučaju je sustav na neki način zakazao jer je i Drago potrebiti”, navodi Iličić. U priloženom video objašnjava da je Drago preminuo od raka pluća.

Pokojni je, objasnio je svećenik, već tjedan dana u hladnjači, a za to vrijeme se pokušavalo organizirati pokop na račun države. No, u tome se nije uspjelo. “Pomozimo da Dragec što prije ima dostojanstven pokop. Troškovi u sprovodnom poduzeću su veći od tisuću eura. Skupimo i puno više od toga kako bi Drago nakon smrti mogao pomoći svojim prijateljima, korisnicima i prodavačima časopisa za pomoć potrebitima Ulične svjetiljke”, dodaje.

Ako se prikupi više novca no što je potrebno, višak će se preusmjeriti na potrebe beskućnika i organiziranje uskrsnog ručka. “Uprava Uličnih svjetiljki je preuzela brigu za njegov pokop stoga možete pomoć uplatiti direktno njima. Učinimo djelo milosrđa, mrtvoga pokopati. Bog vas blagoslovio i nagradio”, poziva riječki svećenik.

“Pomoć možete uplatiti na IBAN: HR6224020061500038922 (Erste banka), Franjevački svjetovni red-podračun (Za Ulične Svijetiljke), Frankopanski trg 12″, objašnjava Iličić uz napomenu da u opis plaćanja treba napisati “za Dragin sprovod i pomoć korisnicima”. Pod model uplate treba napisati samo 99, a poziv na broj nije potreban.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.