Prati nas

Vijesti

Točkasto

Udružili se Možemo i umirovljenička stranka Hoćemo pravedno

Podsjetimo, umirovljenička stranka Hoćemo pravedno podržala je prosvjede koje je organizirala lijeva oporba prije mjesec dana na Markovu trgu u Zagrebu.

Objavljeno

|

Točkasta koalicija Možemo i Hoćemo pravedno.
Dragica Trumbetaš i Sandra Benčić (scr: HRT)

Nakon što nije postignula dogovor sa SDP-om o točkastoj koaliciji, stranka Možemo dogovorila je točkastu suradnji sa strankom Hoćemo pravedno. To znači da će u pojedinim izbornim jedinicama na predstojeće parlamentarne izbore izaći zajedno.

“Njihov fokus kao stranke je usmjeren na prava umirovljenika, odnosno općenito prava osoba starije životne dobi, ali isto tako borba protiv korupcije, borba protiv klijentelizma HDZ-a i borba za opstanak ruralnih područja Hrvatske i hrvatsku poljoprivredu”, kazala je o partnerima Sandra Benčić, sukoordinatorca Možemo.

“U tome smo našli puno dodirnih točaka, ne samo na razini ciljeva nego i na razini konkretnih mjera koje treba provesti, a da bi se položaj umirovljenika, položaj ruralnog stanovništva, položaj poljoprivrednika i naših OPG-ovaca u Hrvatskoj poboljšao”, rekla je Benčić.

Predsjednica Hoćemo pravedno Dragica Trumbetaš ipak dodaje da se njena stranka zalaže za ispravljanje svih diskriminacija u mirovinskom sustavu, a podržava i inicijativu stranke Možemo da se mirovine podignu na 67 posto prosječne plaće i redovito mjesečno usklađuju.

“Pored većih mirovina koje su zarađene i za koje s pravom želimo da se usklađuju svakih mjesec dana, mi hoćemo učinkovito zdravstvo i pravedne socijalne politike”, zaključila je Trumbetaš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.