Prati nas

Vijesti

Socijalni transferi

Do 160 eura: Umirovljenicima stiže predizborni dodatak

‘Sedam i pol godina u kontinuitetu uživamo povjerenje hrvatskih građana. U demokracijama je dobro testirati povjerenje. Ovaj put idemo na izbore s ogromnim postignućima’, nastavio je premijer Plenković.

Objavljeno

|

Kada stiže predizborni dodatak?
foto: Peggy_Marco/Pixabay

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je donošenje novog paketa mjera pomoći umirovljenicima. Najstariji sugrađani tako će dobiti još jednu jednokratnu novčanu pomoć nalik onoj koja je isplaćena za Božić.

“Vlada će idućeg tjedna na sjednici Vlade donijeti novi paket mjera, to je za naše građane posebno važno, to znači da mogu biti mirna, cijene struje i plina će ostati iste. Vlada će subvencionirati i naftne derivate. Izaći ćemo s posebnim paketom, jednakim onakvim kakav je bio uoči Božića za naše umirovljenike, kazao je u programu javne televizije.

“Paket za umirovljenike će uključivati potpore za one koji imaju mirovine do 830, 840 eura. Obuhvaćeno je 800 tisuća ljudi. Sukladno razini mirovine, potpore su 160, 120, 80, 60 i 50 eura”, precizirao je premijer.

Koliko će tko dobiti?

Podsjetimo, kod isplate jednokratne novčane pomoći u prosincu, a radilo se o takozvanoj božićnici, iznosi su raspoređeni na način da su umirovljenici s mirovinom do 300 eura primili 160 eura pomoći. Oni čija se mirovina kreće u rasponu od 300,01 do 435,00 eura dobili su 120 eura.

Umirovljenici koji primaju mirovinu od 435,01 do 570,00 eura imali su pravo na 80 eura Vladine pomoći, dok su oni s mirovinom od 570,01 do 700,00 eura dobili 60,00 eura. Oni čija mirovina iznosi od 700,01 do 840,00 eura jednokratno su dobili 50 eura. Oni koji primaju više, nisu dobili ništa.

Kobasičasta koalicija

Komentirajući okupljanje deset lijevo-liberalnih stranaka u koaliciju “Za bolju Hrvatsku”, premijer je ustvrdio kako se nisu sustavno pripremali. “Razlika između nas i njih je što se sustavno pripremamo za naš treći mandat. Mi smo, kad smo izašli s odlukom – upoznali parlamentarnu većinu i imali jasan smjer aktivnosti. Izašli smo spremni s nositeljima lista od prve do 11. izborne jedinice”, rekao je.

Istaknuo je kako po treću put nasuprot vladajućih stoji “kobasičasta koalicija” te ustvrdio da, košarkaškim rječnikom”, vladajući vode 25 razlike.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.