Prati nas

Vijesti

Zlostavljanje

Zagrepčanin Igor (46) prijetio majci: ‘Samo ležiš! Ubit ću te, gdje je večera?’

Prestrašena žena tražila je pomoć policije. Kaže, živi u strahu i nije prvi put da je odrasli sin zlostavlja.

Objavljeno

|

Ostala sam sama.
ilustracija: S. Bura/mj

Zlostavljanje starijih osoba je je teško otkriti jer mnogi od znakova su suptilne naravi, a žrtva često ne želi ili ne može raspravljati o zlostavljanju. S obzirom da su zlostavljači najčešće članovi uskog obiteljskog kruga, tek malobrojne žrtve potraže zaštitu. Jedna od njih je i majka 46-godišnjeg Igora M. iz Zagreba.

“Tog dana sam se doista posvađao s mamom. Mi se posvađamo tri puta godišnje kao majka i sin. I moguće je da sam joj rekao te riječi, ali u drugom kontekstu. Jer ja joj nikada ne bih naudio. Reagirao sam tako jer mama nije ništa skuhala i jer je frižider bio prazan!” rekao je u svoju obranu Igor na optužbe tužiteljstva da je vlastitoj majci lanjskog kolovoza u njihovu stanu uputio prijetnje.

Bilo je to u večernjim satima, kada je prema tvrdnjama oštećene, sin joj došao kući pijan, prenosi Jutarnji. Ona je ležala na kauču u dnevnom boravku, a on joj je prigovorio zašto leži. Potom joj je prišao i unio joj se u lice rekavši: “Ubit ću te.”

Otišao je u svoju sobu te se nakon nekog vremena vratio do majke i ponovio joj “Stvarno ću te ubiti”. Prestravljena žena obratila se za pomoć policiji, a rješenjem suda sinu je odmah izrečena mjera udaljenja iz doma te zabrana približavanja na 100 metara.

“Čim je sin došao kući, bio je pod utjecajem alkohola i vikao je. Ja sam cijelo to vrijeme šutjela jer ga se uvijek bojim kad popije. Prijetio mi je te vikao da sam kurva”, otkrila je oštećena žena. Idući je na potezu Općinski sud koji će razmatrati optužnicu za izrečene prijetnje smrću.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.