Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Anušić najavio revoluciju za umirovljenike: ‘Najveći paket benefita ikad!’

Revoluciju će poduprijeti i donedavni članovi Bloka umirovljenici zajedno, objasnio je Veselko Gabričević, predsjednik HSU-a.

Objavljeno

|

Ministar Anušić predstavio hitnu izmjenu Zakona o službi u Oružanim snagama, podižući dobnu granicu za odlazak u mirovinu na 50 godina. Cilj je osigurati pravo na mirovinu vojnicima nakon službe i potaknuti regrutaciju novih vojnika.
Ivan Anušić (scr: Youtube)

Ministar obrane Ivan Anušić, nositelj HDZ-ove liste u IV. izbornoj jedinici, kaže da bi umirovljenici trebali podržati baš HDZ-ovu koalicijsku listu na kojoj je i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU). Time bi, smatra, glasovi umirovljenika bili na okupu.

“Stvari koje mislimo raditi za umirovljenike su revolucionarne i mislim da nikad nisu u tako velikom paketu rađene”, objasnio je Anušić u Valpovu, zajedno s predsjednikom HSU-a Veselkom Gabričevićem.

“Trebali bi podržati našu listu ojačati ju i osnažiti u broju mandata, kako bi lakše, kvalitetnije i čim brže složili novu vladu; kako bi krenuli u realizaciju svih benefita na koje umirovljenici imaju pravo, te onih koji su dogovoreni između aktualne vlade i nadam se buduće, nakon 17. travnja”, izjavio je Anušić

Gabričević je ranije u Karlovcu objavio da je u spomenutom paketu povećanje mirovine za 30 posto i 13. mirovina. “Da minimalna prosječna mirovina iznosi 750 eura, a nadam se i iznosu od 800 eura. Onima s 40 godina radnog staža do kraja mandata bi trebali imati najmanje 1.180 eura mirovine, a onima s 35 godina 980.”.

“Zalagat ćemo se i da resorno ministarstvo izda umirovljeničku karticu za ostvarivanje popusta za kupovine”, kazao je. Što se 13. mirovine tiče, ona će biti vezana za godine staža. “O tome se nije moglo ni sanjati”, naveo je Gabričević.

U Valpovu je Gabričević komentirao nedavni prelazak tristotinjak članova stranke Blok umirovljenici zajedno (BUZ) iz Osječko-baranjske županije u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU). Kaže da to nije iznenađenje i da će svi oni dati podršku Anušiću, nositelju HDZ-ove liste u IV. izbornoj jedinici na predstojećim izborima, naglasivši kako će podrška umirovljenika biti jača nego dosad.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.