Prati nas

Vijesti

HDZ-u vjerni

Gabričević (HSU): ‘Ostajemo do kraja lojalni HDZ-u’

Najavio je da će, osvoje li europski mandat, trećinu europske plaće izdvajati za pomoć najsiromašnijima.

Objavljeno

|

Kako HSU planira povećati svoj rejting i osigurati prelazak izbornog praga te koje konkretne političke ciljeve ističu uoči nadolazećih parlamentarnih izbora?
Veselko Gabričević (scr: HRT)

Do ponoći se predaju liste za europske izbore na koje će izaći i parlamentarna Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), ali i koalicija Umirovljenici zajedno koja nije uspjela osvojiti mandat na na izborima za Sabor RH.

“Ovo je prvi put da HSU samostalno izlazi na ovakve izbore. S obzirom da stanovništvo Europske unije stari i da je demografija veliki problem, HSU je na svojoj listi ponudila ljude s iskustvom, koji su svojim radom pokazali da umiju i znaju, da će se znati boriti za umirovljenike i razumiju probleme umirovljenika”, kazao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Najavio je da će, osvoje li europski mandat, trećinu europske plaće izdvajati za pomoć najsiromašnijima. No što će učiniti s mandatom kojeg imaju u Saboru? Kratko i jasno: nastavit će podržavati HDZ.

“HSU je donio odluku da ide u koaliciju s HDZ-om na parlamentarne izbore. Ja svoje mišljenje nikada ne mijenjam niti odustajem od onoga što sam jednom dogovorio. Lojalni do kraja HDZ-u”, Gabričevićeve su riječi.

Čini se da ovaj umirovljenički prvak ne vidi problem u potencijalnoj vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta. “Ne tako davno baštinili su isti program i iste ciljeve, vjerujem da će se brzo naći zajedničko mišljenje i da će ta koalicija uspješno djelovati”, kazao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.