Prati nas

Mozaik

Ceremonija

Kako i gdje sjede razvedeni roditelji na vjenčanju kćeri

Posebno je to delikatna situacija kada se radi o razvedenim roditeljima mladenke koja pak, ah tako filmski, očekuje da je do oltara doprati otac. Pa čak i kad nije osobito bliska s njim.

Objavljeno

|

Razvedeni roditelji mladenke trebaju zaboraviti nesuglasice i ponašati se zrelo. Osoba po izboru prati mladenku do oltara, a sjedenje ovisi o odnosima: srdačni - oba u prvom redu, inače majka naprijed, otac iza s rodbinom.
ilustracija: S. Bura

Vjenčanja su sretna događanja na kojima se često susreću članovi obitelji koji nisu u intenzivnoj komunikaciji; bilo da se radi o narušenim odnosima ili jednostavno vremenom i daljinom pokidanim vezama.

Posebno je to delikatna situacija kada se radi o razvedenim roditeljima mladenke koja pak, ah tako filmski, očekuje da je do oltara doprati otac. Čak i kada nema bliski odnos s njim pa je nakon razvoda ostala živjeti s majkom.

Gdje sjesti, kako razmjestiti i što učiniti, pita jedna mladenka koja je savjet zatražila od životne savjetnice Abigail Van Buren čije savjete prenose mediji diljem svijeta. “Kad se kći udaje, kako razvedeni roditelji sjede, hodaju do oltara i ponašaju se?” upitala je kratko mladenka.

“Prvo i najvažnije, razvedeni roditelji trebali bi se ponašati kao odrasli ljudi i pokopati svoja neprijateljstva (ako ih ima) na taj poseban dan svoje kćeri. Taktičnost i diplomacija trebaju biti najvažniji. Ovisno o okolnostima, “osoba po izboru” trebala bi pratiti mladenku do oltara. Ako postoji očuh, neke mladenke zamole i oca i očuha da ju obojica, svaki po pola puta, isprate do oltara.

Ako su razvedeni roditelji u srdačnim odnosima, bonton kaže da mogu oboje sjediti u prvom redu za vrijeme ceremonije. Ako nisu, majka sjedi u prvom redu, a rodbina iza nje. Otac i njegova rodbina sjede iza obitelji njegove bivše supruge. Ako je mladenka otuđena od majke, tada otac i njegova obitelj zauzimaju prve redove.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.