Prati nas

Aktivno starenje

Gladan znanja

Psihijatar završio filozofiju s 95 godina i već razmišlja o novom studiju

Rekao je da je teškom mukom došao do diplome jer njegovo pamćenje nije što je nekad bilo.

Objavljeno

|

David Marjot koji je studij završio s 95 godina, postao je najstariji diplomant sveučilišta - i već razmišlja o drugom studiju, piše BBC.
David Marjot (foto: Kingston University / FB)

Muškarac koji je studij završio s 95 godina, postao je najstariji diplomant sveučilišta – i već razmišlja o drugom studiju, piše BBC.

Naime, umirovljeni psihijatar David Marjot diplomirao je modernu europsku filozofiju na Sveučilištu Kingston. Taj je studij završio je 72 godine nakon što je prvotno stekao zvanje liječnika. Dr. Marjot iz Weybridgea, Surrey, sada razmišlja o izvanrednom doktoratu, koji bi mu mogao potrajati dok ne napuni 102 godine.

Rekao je da je teškom mukom došao do diplome jer njegovo pamćenje nije što je nekad bilo.
Onima koji, baš poput njega, razmišljaju o ponovnom obrazovanju nakon višegodišnje pauze, savjetuje: “Malo je kockanje, ali ako ste zainteresirani, pokušajte. Imao sam sreću što sam imao učitelje svjetske klase i bilo je to vrlo pozitivno iskustvo. Mislim da je važno uvijek si postavljati izazove čak i kad stariš.”

Dr. Marjot, čija je supruga umrla nakon 65 godina braka, rekao je da mu je studij bio važan kako bi odvratio misli od njezine smrti.

Profesorica Stella Sandford, koja je podučavala dr. Marjota i bila mu mentorica disertacije, rekla je: “David je došao u Kingston nakon što je već imao sjajnu karijeru i donio je sa sobom obilje znanja i iskustva. Znamo da raznolikost u učionici znači i bogatije i zanimljivije rasprave, a ne smijemo zaboraviti da to uključuje i generacijsku raznolikost.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.