Prati nas

Vijesti

Post festum

Špika poručuje umirovljenicima: ‘Izbori su prošli, više vas se nitko neće sjetiti’

‘I mi smo mogli biti privjesak nekoj od ovih opcija. Cijelo vrijeme govorimo, a i u budućnosti će tako biti, mi na svake izbore izlazimo u koaliciji s umirovljenicima’, kazao je Špika.

Objavljeno

|

Što je obećano umirovljenicima?
Milivoj Špika (scr: HRT)

Milivoj Špika iz koalicije Umirovljenici zajedno, a koja nije osvojila niti jedan mandat na parlamentarnim izborima, komentirao je za javnu televiziju što u budućnosti čeka umirovljenika. Kaže, njegova koalicija neće biti ničiji arbitar.

“Sada su izbori prošli i događa se ono što smo mi rekli prije izbora. Nakon izbora, dragi umirovljenici, vas se više nitko neće sjetiti”, kazao je i dodao: “Ovo je prvi puta, ako se ja dobro sjećam, u ovih tridesetak godina da ponovljeni izbori odgovaraju doslovno svima. I relativnom pobjedniku i ovima koji nisu stvorili rezultat. Svi misle da bi na ponovljenim izborima ostvarili bolji rezultat.”

“Ali ono što je simptomatično i ono što naši umirovljenici nikako da shvate, to je da birajući isto 30 godina ne mogu očekivati promjene. “700.000 ljudi se odlučilo da i dalje živi u siromaštvu”, dodao je uz riječi da umirovljenike sad više nitko neće spominjati.

Rekao je da je izbore zasjenio fajt. “Predstavljanje ovih programa, i svega što smo mi nudili, nije moglo biti u fokusu zbog fajta dvije osobe. Mjesec dana je bila kratka kampanja, imali smo cijelo vrijeme boks meč između Plenkovića i predsjednika Republike Milanovića.”

Iduća stanica: Bruxelles

Upitan za koga misli da će uspjeti prikupiti 76 ruku – hoće li ti prije biti HDZ i Domovinski pokret, nego što bi mogla ostatak oporbe na čelu s SDP-om i Fokusom, rekao je da će on i kolega Grujić rado dati savjet koji neće biti besplatan. “Ja znam što će se dogoditi za ovih izbora, a vi sačekajte, kako ono ja kažem, sjednite u fotelju, uzmite kokice, uživajte i gledajte cirkus što će se događati u narednim danima, zaključio je.”

Iako na parlamentarnim izborima nisu uspjeli osigurati u Sabor, umirovljenike taj poraz nije obeshrabrio pa već najavljuju juriš na Europski parlament. Sutra u 10:30 sati predaju liste za EU izbore. “U Europskom parlamentu nije bio jedan europarlamentarac koji je zastupao interese hrvatskih umirovljenika”, dodao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.