Prati nas

Vijesti

Škandal!

Umirovljenica Susan u bolnici saznala da je mrtva i to već četiri mjeseca

Ova umirovljena domaćica potvrđuje da joj je liječnik opće prakse rekao da je greška popravljena, no kada je kontaktirala mirovinsko osiguranje i oni su joj rekli da je – mrtva.

Objavljeno

|

Umirovljenoj domaćici iz Velike Britanije rečeno je da je mrtva već četiri mjeseca.
Bob i Susan Johnson (foto: privatni album)

Osoblje engleske bolnice Bridlington reklo je Susani Johnson da je prema njihovoj evidenciji mrtva već četiri mjeseca. Zbog toga a ova 62-godišnja umirovljenica iz Scarborouga u Sjevernom Yorkshireu nije neko vrijeme primala naknadu za njegu supruga Boba.

“Dala sam im dokumente, a oni su mi samo rekli da sam mrtva. Bila sam u šoku”, kaže Susan za BBC dodajući da su potom nešto “čeprkali” po računali i otpravili je. “Tresla sam se kao list”, opisala je neugodnu situaciju. I njen suprug Bob bio je ljut kad je čuo što se dogodilo. Kaže, morali su sjesti u kafić kako bi smirila živce.

Ova umirovljena domaćica potvrđuje da joj je liječnik opće prakse rekao da je greška popravljena, no kada je kontaktirala mirovinsko osiguranje i oni su joj rekli da je – mrtva. “Potpuno sam se zatvorila. Nisam govorila, bila sam u svom malom balonu”, prisjetila se prvotnog šoka Susan.

Oglas

Iako joj je naknada vraćena, još uvijek joj nije jasno kako je došlo do pogreške i tko je odgovoran. U međuvremenu svi odgovorni odbacuju odgovornost za ovaj nemili događaj na liječnika opće prakse.

Kako je objasnilo tamošnje zdravstveno osiguranje, pogrešno unesenu smrt je i ispravio liječnik opće prakse. No ostaje nejasno tko je ordinaciji dao nalog da označi Susan mrtvom kako bi se maknula s popisa osoba s pravom na zdravstveno osiguranje. Susan, dodaje, neće odustati dok ne pronađe pravog krivca za ovaj skandal.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.