Prati nas

Vijesti

Hrvatske mirovine

HZMO pozvao umirovljenike iz Srbije i Kosova da dostave potvrde

Korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. svibnja 2024.

Objavljeno

|

Roditelji manipuliraju djetetom i okreću ga protiv djeda i bake
ilustracija: S. Bura/mj

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavijestio je korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Srbiji da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

Korisnici za koje su na navedeni način uspješno razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu.

Korisnicima mirovine za koje nisu uspješno razmijenjeni podaci elektroničkim putem, i korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem na Kosovu, poštom na kućne adrese poslane su 12. travnja 2024. tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu.

Oglas

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. svibnja 2024.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.