Prati nas

Povjerljivo

Gledati ili intervenirati?

‘Majku je zaveo 35 godina mlađi i oženjeni njegovatelj, kako joj otvoriti oči?’

Smiju li se djeca miješati u romantični život roditelja? Ne, ako je roditelj poslovno sposoban i ne spada u ranjivu skupinu. Ovo nije takav slučaj, piše jedna zabrinuta kći.

Objavljeno

|

Otkrijte intrigantnu priču mladića koji traži ljubav starije gospođe. Savjeti o upoznavanju na elegantnim mjestima, online datingu, supermarketima, satovima joge i planinarenju. Slijedite smjernice za ostvarenje ljubavnih snova prilagođene različitim životnim stilovima.
ilustracija: S. Bura/mj

Razlika u godinama među partnerima okidač je za često nepristojne i burne rasprave. Ozbiljni ljudi će odmahnuti rukom i reći da ih tuđi kreveti ne zanimaju. No alarm se uključuje ako je jedna od strana u tom odnosu – nemoćna osoba.

S jednim takvim problemom javila se čitateljica kolumnistici i životnoj savjetnici Annie Lane. Kako tužno priznaje, njena majka (77) već dugo vodi samotan život. “Njen odnos s moji ocem nije bio zadovoljavajući, a razišli su se godinama prije njegove prerane smrti prije 18 godina. Od tada nije imala vezu. Moj brat živi u blizini i sa svojim malim sinom obilazi je nekoliko puta mjesečno”, kaže kći.

“Pokušavala sam je nagovoriti da se preseli bliže mojoj obitelji, ali uvijek je pronalazila razlog da to ne učini. Moja djeca i ja barem jednom tjedno razgovaramo s njom preko video poziva, ali ne može se na to svoditi njen život. Nakon što je otpuštena s rehabilitacije zbog ozljede kuka, nedavno se preselila u ustanovu za stare i nemoćne. Taj dom je u njenom gradu”, piše kći u uvodu.

Oglas

“Danas mi je spomenula da je na rehabilitaciji započela romantičnu vezu s jednim od medicinskih tehničara. On ima 42 godine i oženjen je. Jako je uzbuđena zbog veze s ovim mladićem, koji je otprilike istih godina kao moj brat i moj suprug. Ne želim joj kvariti sreću, ali imam loš osjećaj”, opisuje srž problema pa nastavlja:

“Što ako on manipulira njome?”

“Etički, ne slažem se s tim da je njegova žena prevarena i da moja majka sudjeluje u tomu. Imaju malu djecu. Rekla sam joj to, ali ona misli da to nije problem jer joj je on rekao da ga uz suprugu drži samo briga za djecu”, objašnjava kći koja se brine da će majka postati žrtva svog njegovatelja.

“Doduše, ona nema novca, osim osiguranja iz kojeg se naplaćuje dom. Kad se to osiguranje potroši, ja ću nastaviti plaćati dom. Ne očekujem neku oporučnu imovinu nakon njene smrti. Ali jednostavno ne želim da netko manipulira njome. Općenito sam sumnjičava prema tom mladiću koji pokušava ljubovati s mojom 77-godišnjom majkom.”

“Čini se da se pomirila s idejom da možda nanosi štetu obitelji tog čovjeka, ali mislim da je previše zaslijepljena da bi nešto poduzela. Osim što joj izražavamo zabrinutost, postoji li nešto što moj brat i ja možemo učiniti da naša majka ne upadne u romantičnu zamku?” pita ova zbunjena kćer. Odgovor koji joj je dala savjetnica vrlo je kratak i pomalo brutalan.

“Ovo je težak slučaj jer ste zahvalni što je vaša majka sretna, ali znate da njen ‘ljubavni’ odnos s tim čovjekom neće dobro završiti. Razgovarajte s osobama koje su nadležne u tom rehabilitacijskom centru. Ako im objasnite situaciju, taj Romeo će biti otpušten. Nadajmo se da će ga to opametiti”, napisala je odrješito savjetnica Annie Lane.

No, što biste vi učinili na kćerkinom mjestu? Imaju li se djeca pravo miješati u ljubavni život roditelja?

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.