Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Plenković stiže na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade

Ivan Penava ulazi u vladu na mjestu potpredsjednika vlade bez portfelja, ali tek za godinu dana, kad prođu lokalni izbori

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković nakon dugo vremena stiže na Pantovčak. Naime, u 10 sati ima zakazan sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem kojemu će uručiti potpise zastupnika kojima dokazuje da je okupio saborsku većinu. To je Ustavom predviđen postupak za davanje mandata za sastavljanje Vlade RH.

Iako je priopćeno da predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku te da će Ured predsjednika nakon sastanka objaviti priopćenje za medije, kasnije je medijima ipak poslan novi poziv uz upute za dolazak.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru “koji čine novu parlamentarnu većinu”.

Oglas

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Podsjetimo, Plenković je dogovorio postizbornu suradnju s Domovinskim pokretom i sastavljanje vlade. Pokret će zauzvrat dobiti Ministarstvo demografije i useljeništva, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva te desetak državnih tajnika.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.