Prati nas

Vijesti

Europski izbori 2024

Špika u utrci za Europski parlament: Država treba subvencionirati privatne domove

Objavljeno

|

Milivoj Šika želi postati zastupnik u Europskom parlamentu.
foto: HDZ / Christian Lue / Unsplash

U Karlovcu su se predstavili nositelji na kandidacijskoj listi Umirovljenici zajedno – SU, BUZ, DSU za Europski parlament. Pozivaju građane da ih izaberu jer će oni, kažu, lobirati za podizanje standarda hrvatskih umirovljenika, i to konkretno podizanjem iznosa mirovine te izgradnjom domova za umirovljenike, javlja HRT.

“Nekih blizu 680 domova ukupno u Republici Hrvatskoj, nekih 45 je u vlasništvu županije i države i to je svakako ono što treba popraviti. Ali i još jedna druga stvar na kojoj treba poraditi, a to je da država se počne ponašati prema privatnim domovima za umirovljenike na način na koji se ponaša prema državnim odnosno županijskim, a to je da se subvencioniraju. To je svakako jedna od stvari koje treba napraviti”, izjavio je Milivoj Špika, nositelj kandidacijske liste Umirovljenici zajedno.

“Političkim angažmanom najbrojnije grupacije birača može se postići ulazak u Europski parlament, gdje će se na svaku raspravu gledati kroz ‘naočale interesa umirovljenika’. Europski parlament predstavlja građane EU-a, a mi ćemo biti glas starijih građana. Zastupat ćemo njihove interese i pred Europskom komisijom, prije nego li tema dođe na sjednicu Parlamenta, jer Komisija mora sačiniti procjenu učinka svake politike, navodeći prednosti i nedostatke različitih opcija”, kažu umirovljenici.

Oglas

“Poručujemo svima, umirovljenicima posebno, da će nam se moći obratiti sa svojim zahtjevima, za koje ćemo tražiti odgovore i lobirati za njih. Nećemo se izolirati od hrvatskih birača; bit ćemo njihov glas u EU parlamentu, biti ćemo njihovi istinski zastupnici”, obećanje je koje su Umirovljenici zajedno dali u Karlovcu.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.