Prati nas

Vijesti

Federacija

U subotu stižu veće mirovine i zaostaci, najavljeno je u FBiH

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj, s uključenim razlikama za prva tri mjeseca te troškovima isplate, iznose oko 155,9 milijuna eura.

Objavljeno

|

Siromaštvo umirovljenika u Srbiji raste.
ilustracija: S. Bura/mj

Isplata mirovina za mjesec travanj u FBiH počinje u subotu, 4. svibnja, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

U skladu s odlukom o konačnom iznosu redovitog usklađivanja od 6,55 posto, najniža mirovina za mjesec travanj iznosi 573,56 KM (293 eura), zajamčena 684,48 KM (350 eura), dok je najviša mirovina, ostvarena prema Zakonu o MIO/PIO ograničena na iznos pet najnižih mirovina te iznosi 2.867,65 KM (1.465 eura).

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za travanj 364.560, iznosi 722,21 KM (369 eura). Mirovinu za travanj primit će ukupno 446.315 korisnika.

Oglas

Pored uvećanih mirovina za travanj, korisnici će primiti i razliku za prva tri mjeseca između iznosa isplaćenih i iznosa mirovine po odluci o konačnom usklađenju. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj, s uključenim razlikama za prva tri mjeseca te troškovima isplate, iznose oko 305 milijuna KM 155,9 milijuna eura), stoji u priopćenju Federalnog zavoda MIO/PIO.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.