Prati nas

Vijesti

Posudba državi

Umirovljenica Marija: ‘Upisala sam trezorce samo da mi novci nisu kod kuće’

Samo prvog dana ponude, građani su uplatili oko 75 milijuna eura za trezorske obveznice.

Objavljeno

|

Umirovljenici su razgrabili trezorske zapise.
scr: RTL

Ciljani iznos novog kruga upisa trezorskih zapisa za građane je 900 milijuna eura. Ministar financija Marko Primorac izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da je prema posljednjim podacima oko 4.500 građana iskazalo interes za kupnju trezorskih zapisa.

“Lijepo je da su građani prepoznali ovu priliku i pokazali kako vjeruju u državne politike, prije svega politiku stabilnih javnih financija’, kazao je ministar.

Država je ponidla dvije opcije upisa; na tri mjeseca i godinu dana. Prinosi su 3,65 i 3,75 posto, što je više od kamata na oročenja u bankama. Minimalni iznos koji se može upisati je 964 eura za jedan trezorski zapis.

Oglas

“Imam slučajno te novce pa ću ih dati u to. nemam pojma koliko ću dobiti, glavno da mi novci nisu kod kuće”, izjavila je za RTL umirovljenica Marija. “Upisao sam zato jer su veće kamate. Razlog je jednostavan”, dodao je Jurica koji je već ulagao trezorce, dionice i, kako kaže, druge stvari.

“Radi se o građanima koji su obavili upise bilo putem naše platforme ili dolaskom u poslovnice Fine. Što se tiče uplaćenog iznosa to je negdje oko 75 milijuna eura, prvi dan“, kazao je ministar Primorac. Dodao je da je interes građana i veći. Potvrdio je kako očekuje ispunjenje cilja od 900 milijuna eura koliko je planirano za dvije tranše. Kazao je da računaju i na participaciju i institucionalnih investitora.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.