Prati nas

Vijesti

Do kada?

Novi napadi opasnih pasa na Zagrepčane i njihove ljubimce, vlasnica je uhićena

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednom napadu opasnih pasa na ljude i druge pse. U ovom slučaju, radi se o mješancima američkog staforda. Vlasnica je nakon napada uhićena.

Objavljeno

|

Napad američkog stafforda
ilustracija: S. Bura/mj

Kako, navodi policija, nesretan događaj dogodio se u jučer u 17:40 u trešnjevačkoj Lošinjskoj ulici. Dva psa, za koje se pretpostavlja da su mješanci opasnih pasmina, napali su maltezera u vlasništvu 53-godišnje žene, a potom i samu nesretnu ženu.

Alarmantno, isti su psi u 18:20 ugrizli psa pasmine shibaino u vlasništvu 31-godišnjaka. Zatim su i samog vlasnika izgrizli. Zadali su mu ozljede na podlaktici, po šakama ruku i oba koljena. Drugi napad dogodio se u Parku Kate Šoljić.

Riječ je o križancima opasnih pasmina. Jedan je križanac američkog staforda i pasmine cane corso, dok je drugi mješanac američkog staforda, belgijskog ovčara i afričkog goniča lavova. Nešto kasnije 24-godišnja vlasnica agresivnih pasa je uputila verbalnu prijetnju 53-godišnjem suprugu izgrizene 53-godišnjakinje. Po saznanju o događajima 24-godišnjakinja koja se dovodi u svezu s tim je uhićena.

Oglas

Liječnička pomoć izgriženim vlasnicima pasa je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Podsjetimo, u Hrvatskoj nisu rijetki napadi pasa koje vlasnici nevezane puštaju u parkove i na ulice, a gotovo uvijek je riječ o američkim stafordima ili njihovim križancima. U siječnju se dogodila i tragedija u Zadru. Riječ je o slučaju kada je staricu u Zadru do smrti izgrizao američki staford kojeg joj je na čuvanje ostavio unuk.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.