Prati nas

Zdravlje

Muške pomade

Savjeti za zrele macane: Njega kože lica nakon pedesete

Možete imati tijelo Apolona, spavati u teretani, jesti posni sir i bijelo pileće meso od jutra do mraka, ali da biste izgledali dobro, pažnju morate posvetiti i licu.

Objavljeno

|

Njega lica za zrele muškarce: Pranje i hidratacija ključni su za zdravu kožu. Uz odgovarajuće proizvode, održavanje nije komplicirano ni skupo. Dodajte hidratantnu kremu i specijalne proizvode za područje oko očiju u svoju rutinu.
ilustracija: S. Bura/mj

Dok njeguju mišiće i dive se svom odrazu u zrcalu teretane, muškarci najčešće zanemaruju njegu lica. Iako je baš lice ono što prvo zapazimo na drugoj osobi. Što je lice starije, zdrava i čista koža sve je važnija.

U slučaju da još uvijek vjerujete u ideju da je njega kože samo za žene, vrijeme vas je pregazilo. Mlađi muškarci već dugo njeguju svoja lica, a tržište muške kozmetike za lice sve je bliže vrijednosti tržišta ženske kozmetike. Prevedeno: Ako ste prvih pedeset godina sustavno zanemarivali lice, ne morate to činiti i tijekom ostatka života. Osim ako ne uživate u tome da izgledate pohabano.

Cilj nije vratiti vrijeme unatrag, već izgledati svježe, vitalno i zdravo. To nije ni previše komplicirano ni skupo da postane stvarnost. I traži svega petnaestak minuta dnevno.

Oglas

Umivanje je obavezno… i prije spavanja!

Počnimo s jednostavnom, ali najvažnijom radnjom: perite lice svake večeri prije spavanja. Tri od četiri muškarca to ne rade niti razmišljaju da se na njihovom licu tijekom dana talože slobodni radikali, ugljikovodici, prašina i bakterije te sva moguća zagađenja koja putuju zrakom. I zato, prije nego vam lice dotakne jastuk, važno je oprati ga.

Ali nemojte prati lice sapunom. Sapuni na bazi deterdženta uklanjaju prirodna ulja koja štite kožu i čine je elastičnom. Radije nabavite neko nježno sredstvo za čišćenje poput specijalnog gela za pranje lica ili micelarne vode.

Koristite hidratantnu kremu, ujutro i navečer

Pranje lica, kako ujutro tako i navečer, uvijek treba biti popraćeno hidratantnom kremom. Pomirite se s tim. Govorimo o neophodnom održavanju, a ne o šminkanju. Glupo je da karoseriju automobila održavate bolje od svog lica. Osim toga, nanošenje hidratantne kreme traje koliko i stavljanje dezodoransa.

Prilikom odabira hidratantne kreme, obratite pažnju na one koje sadrže vitamine A, C i E, enzime koji se bore protiv MMP-a (matriksne metaloproteinaze) ili retinol (čitajte etikete na kutiji). Ovi sastojci mogu potaknuti proizvodnju kolagena, što je potrebno kako bi koža ostala čvrsta. Naime, proizvodnja kolagena opada s godinama. A što je manje kolagena, lice više nalikuje zgužvanom pergamentu.

Uključivanje sastojaka poput kamilice, zelenog čaja ili ulja lavande, pomoći će ublažiti crvenilo na koži. Dodatno, za dnevnu njegu koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim UV faktorom kako biste se zaštitili od raka kože.

Razmislite o dodavanju još dvije bočice na svoju policu

Osim sredstva za čišćenje lica i hidratantne kreme, ne bi bilo loše na policu dodati i kreme za područje oko očiju i sredstva za omekšavanje bora. To je ono što će učiniti razliku od muškarca sa zdravom i čistom kožom do pravog zrelog macana.

Koža oko očiju osjetljivija je i podložna različitim problemima u odnosu na ostatak lica. Ako imate podočnjake, potražite proizvode koji sadrže kofein i/ili peptide. Tamni kolobari oko očiju mogu muškarcu dati auru mističnosti, no ako su pretjerani, možemo se samo zapitati je li sve u redu s njegovim bubrezima. Dobra vijest je da se mogu se posvijetliti ekstraktima duda, lana, zelenog čaja ili kofeina.

Dermatolog vam je prijatelj

Posjetite dermatologa s vremena na vrijeme kako biste razmotrili tretmane koji će vašoj koži vratiti sjaj koji će s vremenom gubiti. I ne zaboravite, osam čaša vode dnevno i dalje je najbolje sredstvo za čišćenje kože, dok vježbanje uklanja toksine, potiče cirkulaciju i podiže samopouzdanje. A to se uvijek vidi i na licu.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.