Prati nas

Stil i ljepota

Njegovani muškarac

Muškarci, oprez! Bojanje kose je sklizak teren

Promjena boje kose može simbolizirati preokret u nečijem osobnom životu. Može to biti znak novog početka, nove životne filozofije, ali i nezgrapan pokušaj zaustavljanja starenja.

Objavljeno

|

Muškarci su također osjetljivi na svoj izgled, uključujući boju kose. Pravom bojom i pravilnim pristupom, sijeda kosa može izgledati sjajno.
ilustracija: S. Bura/mj

Bilo da se radi o rektorima sveučilišta ili uglednim sucima, pogrešno je misliti da muškarci nisu osjetljivi na izgled i kosu. Recimo, neki će, baš kao i žene, nakon razvoda novom bojom kose signalizirati da su ponovno na tržištu. Drugi će, zatučeni odrazom u ogledalu, pomisliti da su sjedine ono što ih čini starijima no što u duši jesu.

Muškarac iz prvog slučaja trebao bi se zapitati kakve žene želi privući drugom boje kose, dok bi onaj iz drugog slučaja trebao uvidjeti da mu nikakva boja neće pokriti višak kilograma i kožu izmorenu nezdravim stilom življenja.

Postoji i onaj treći muškarac koji glavu tare ostacima boje nakon što se ofarbala njegova gospođa. Da se ne baci. Svi znamo te umirovljeničke parove s usklađenim tužnim mahagonijem na tjemenu.

Oglas

Ukratko, nema ništa lošega u tomu da muškarci boje kosu, ali ako ne žele ispasti komični ili otužni, valjalo bi to činiti s pravom bojom i na pravi način. Prije svega treba razumjeti i da sijeda kosa može biti lijepa te da muškarac sa sijedom kosom može izgledati i zdravo i potentno i mladoliko.

Izazovi muške kose

Pri tome treba znati da bojenje za muškarce može biti izazovno jer je njihova kosa često kraća nego kod žena, što znači da na manjoj duljini treba postići prirodno nijansiranje. Naime, ako se ide s puno tamnijom bojom koja prekriva sijede, na kratkoj kosi će ta nijansa izgledati previše ujednačeno, što dovodi do neprirodnog izgleda plastične perike. Jer kosa prirodno varira u nijansama, ovisno na kojem dijelu glave raste i koliko je duga.

Kamuflaža za početnike

Onim muškarcima koji prvi put boje kosu, najbolje je početi s kamufliranjem, umjesto potpunog prekrivanja. To pak omogućuje suptilniji i prirodniji izgled. Tako se izbjegava oštra granica izrasta koja na ženama ne izgleda dobro, a na muškarcima signalizira “da nešto nije u redu”. Uz to, ako se krene s laganim prekrivanjem, kod svakog idućeg bojanja će kosa malo potamniti.

Zaboravite na Youtube

S obzirom da je osobni ugled poprilično skup, najbolje i najjeftinije je angažirati profesionalca. Oduprite se potrebi da zavirite na Youtube gdje će vas influenceri sumnjivih vještina podučiti “kako uštedjeti novac i izgledati zanosno”. To je nemoguće. Osim toga, profesionalac će vam uskladiti frizuru s novom bojom kose. To je imperativ.

Ako baš morate sami…

Neutralne i pepeljaste boje obično su najbolji izbor kada bojite kosu sami. Također, nijansa na kutiji ne mora odgovarati nijansi koja će se pojaviti na vašoj glavi jednom kad isperete boju. Pravilo je da ispadne jednu do dvije nijanse tamnije. Dakle, ako mislite da vam je kosa tamnosmeđa, odaberite srednje smeđu. Ako mislite da vam je kosa srednje smeđa, idite sa svijetlosmeđom.

Suviše tamna boja može vam dati žalostan izgled. Previše starijih muškaraca hoda gradom s bojom koja daje dojam masnoće. Ili još gore, s brončanim odsjajem ponad snježno bijelog izrasta. I zato, održimo minutu šutnje za ugled i dostojanstvo muškaraca koji su se sami latili boje i kista. Slava im.

Nije kraj kad vi mislite da je kraj

Održavanje će na kraju odrediti koliko dugo će trajati nova boja. Najbolje bi bilo navratiti do frizera svakih četiri do šest tjedana. No boja može trajati dulje ako se dobro pazi na nju tako da se koriste kvalitetni preparati koji će hraniti kosu i smanjiti djelovanje UV svjetlosti na prekrasno obojanu mušku kosu. Također izbjegavajte bazene i morsku vodu. A kad vam sve dosadi, uvijek se možete mašiti trimera i doslovno krenuti od nule.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.