Prati nas

Show

Kamo god pošla, s kraljicom putuje i njena omiljena slastica

Kraljica je poznata kao ljubiteljica slatkog. Dok si ne ugađa čokoladom, pod zube baca svježe voće poput manga ili citrusa. No daleko od toga da nije izbirljiva, ispričao je jedan bivši kraljevski kuhar dodavši da Njezino Visočanstvo ne podnosi grudice u kremama za kolače.

Objavljeno

|

Što jede kraljica?
foto: Pixabay

Zamislite da ste kralj ili kraljica? U kojim pogodnostima biste najviše uživali? Nemojte previše dati mašti na volju, jer dobar monarh procjenjuje se po disciplini i suzdržanosti. No od malih užitaka ne mogu čak ni najbolji pobjeći.

Na primjer, britanska kraljica Elizabeta (92), najstarija vladarica na svijetu nikamo ne ide bez svog omiljenog zalogaja – čokoladnog kolača, otkrio je kraljevski kuhar Darren McGrady.

Taj je biskvitni kolač jedan od nekoliko njih koji se peku redovito za kraljicu. I dok će od drugih pojesti tek komad, s čokoladnim kolačem je priča drugačija, priča ovaj chef  koji više od 15 godina kuha u kraljevskoj kuhinji. „Ovaj čokoladni biskvit je jedini koji uvijek traži. Svakoga dana pojede šnitu dok ne nestane“, kaže.

Čak ni na putovanjima kraljica se ne odriče svoje poslastice pa ju nosi sa sobom kamo god pošla. Kraljica je poznata kao ljubiteljica slatkog. Dok si ne ugađa čokoladom, pod zub baca svježe voće poput manga ili citrusa. No daleko od toga da nije izbirljiva, ispričao je jedan bivši kraljevski kuhar dodavši da Njezino Visočanstvo ne podnosi grudice u kremama za kolače.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.