Prati nas

Vijesti

Hrelja podržao sindikate u borbi protiv Pavićeve reforme

Moj glas ne može ići za takvo nešto. Rado bih dao glas kad bi netko uredio obiteljske mirovine, da imamo te mirovine jednako kao i u Italiji, Austriji, Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama. Međutim, o tome nema riječi, ima riječi o penalizaciji, o produženju radnog vijeka do 67 godina. To su u stvari mjere, a ne reformski potezi.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja za Novu TV komentirao je mirovinsku reformu. Kaže, reforma je štetna i zapravo se radi o skupu restriktivnih mjera koje Vlada naziva reformom.

“Moj glas ne može ići za takvo nešto. Rado bih dao glas kad bi netko uredio obiteljske mirovine, da imamo te mirovine jednako kao i u Italiji, Austriji, Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama. Međutim, o tome nema riječi, ima riječi o penalizaciji, o produženju radnog vijeka do 67 godina. To su u stvari mjere, a ne reformski potezi”, kaže ovaj jedini predstavnik umirovljenika u Saboru.

“Mi se priključujemo svim aktivnostima sindikata i samostalno imamo svoju političku platformu. Mislimo da nije trebala ovakva reforma, nego da je trebalo reformom obuhvatiti i na drugi način urediti obiteljske mirovine, da se trebalo boriti protiv siromaštva prestankom penalizacije u 70. godini života najkasnije, i još mnogo mjera koje mi imamo. Naravno da ću se boriti, kao jedini predstavnik (umirovljenika) u Saboru i pokušavati objasniti kakve sve anomalije imamo u mirovinskom sustavu i predlagati ću poboljšanja”, ustvrdio je Hrelja.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.