Prati nas

Mozaik

Brinite o sebi

Slovenski redatelj poslovno je posrnuo zbog depresije i zanemarivanja osobnog života

“Teatar mi je pružio dosta zadovoljstva, ali mi je potpuno oduzeo privatnost jer sam zbog njega zanemario dio svog života. Zato sam, usamljen i ogorčen, prije više godina pao u tešku depresiju zbog čega sam morao potražiti pomoć.”

Objavljeno

|

Boris Kobal (screenshot: Youtube)

Slovenski glumac i redatelj Boris Kobal (63) javno ispričao jer je djelo talijanskog dramatičara “prodao” slovenskom kazalištu kao vlastiti autorski rad. Time je izazvao kulturni skandal te ugrozio svoj ugled glumca, redatelja, prenosi Jutarnji list.

No, ono na što valja obratiti pozornost je Kobalovo opravdanje koje svima može poslužiti kao upozorenje da ne zanemarujemo svoj osobni život i psihičko zdravlje. Naime, glumac je kazao da je svemu kriva depresija u koju je upao jer se godinama više posvećivao karijeri i kazalištu te zanemarivao svoj društveni i obiteljski život. Zbog toga je, kaže, pao u teško izolaciju i depresiju.

“Onima koji se pitaju kako sam u svojoj 63. godini mogao počiniti nešto tako neprihvatljivo naveo bih kao razlog tešku  osobnu nevolju u kojoj sam se našao. Teatar mi je pružio dosta zadovoljstva, ali mi je potpuno oduzeo privatnost jer sam zbog njega zanemario dio svog života. Zato sam, usamljen i ogorčen, prije više godina pao u tešku depresiju zbog čega sam morao potražiti pomoć”, sročio je Kobal u izjavi te dodao kako mu se depresija posljednjih godina samo pogoršavala.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.