Prati nas

Vijesti

primili cjepivo

Papa Franjo cijepio se protiv korone, nešto ranije to je učinila i kraljica Elizabeta

Mnoge osobe iz svijeta politike primile su cjepivo protiv koronavirusa te se tako zaštitile od zaraze i usput pokazale da je cjepivo sigurno.

Objavljeno

|

Papa Franjo (foto: Nacho Arteaga/Unsplash)

Među sad već mnogobrojnim poznatim osobama koje su se cijepile protiv koronavirusa, našao se i papa Franjo. Naime, poglavar katoličke crkve u srijedu je primio cjepivo, prvog dana kampanje cijepljenja u Vatikanu. 

Glasnogovornik Matteo Bruni ranije je najavio početak kampanje cijepljenja oko 5 tisuća stanovnika i zaposlenika Vatikana. 

Sam Franjo je u nedjelju na televiziji rekao da je dogovorio cijepljenje, protivljenje tom činu nazvao je “suicidalnim poricanjem”, a cijepljenje “etičnim izborom” za zaštitu tuđih života. 

Cjepivo su već primili i kraljica Elizabeta i princ Philipe. Kraljicu Elizabetu (94) i princa Philipa (99) cijepio je kraljevski liječnik u dvorcu Windsor, gdje par provodi vrijeme tijekom lockdowna u Velikoj Britaniji.

Kraljica i vojvoda pripadaju drugoj skupini cijepljenih u Velikoj Britaniji, odnosno osoba starijih od 80 godina, a cijepivo su primili nakon što je ono dano medicinskim djelatnicima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.