Prati nas

Vijesti

Istraga

Vlada je skinula imunitet ministru mirovinskog sustava Josipu Aladroviću

Aladrović je već ranije kazao kako nije zapošljavao preko veze, ali i da neće biti teret Vladi. Što se tiče ministarskog mandata, on je uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade, pa tako i sada, izjavio je.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: HTV)

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić potvrdio je novinarima da je na zatvorenom dijelu sjednice Vlada skinula imunitet ministru mirovinskog sustava Josipu Aladroviću koji do daljnjega ostaje ministar. “Mandati ministara su dani predsjedniku Vlade i on će odlučiti o tom”, kazao je Ćorić.

Podsjetimo, skidanje imuniteta zatražilo je Državno odvjetništvo RH. Ministra se, prema neslužbenim informacijama, tereti da je u vrijeme dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 2018. i 2019. godine zaposlio dvije ženske osobe preko veze. One su se zbog daljnjeg napredovanja kratko zadržale u toj instituciji.

Za otvaranje istraga za kazneno djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do pet godina zatvora, DORH od Vlade mora tražiti suglasnost da se pokrene kazneni postupak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.