Prati nas

Stil i ljepota

7 jednostavnih trikova kako izgledati svježije

Čak i kad lice dobro čuva tajnu o godinama, ruke su te koje otkrivaju pravo stanje. Stoga ih redovito mažite i njegujte masnim kremama te uređujte nokte i koristite lakove mladenačkih boja. Također, prilikom obavljanja kućanskih poslova, koristite zaštitne rukavice, a ruke perite blagim sapunima.

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Do sada još nitko nije uspio otkriti fontanu mladosti, no postoji nekoliko jednostavnih trikova koji s vašega lica mogu ukloniti nekoliko godina i učiniti ga svježijim.

1. Puder oko očiju

Na dijelove lica sklonije borama, kao što su područje oko očiju i kutovi usana, nemojte nanositi previše pudera u prahu ili kamenu. Sitne čestice pudera zavući će se u bore čime će one postati vidljivije. Na ta područja obilno nanesite hidratantnu kremu ili tekući puder, a puder u prahu koristite samo za masnije dijelove lica na kojima je manje bora.

2. Narumenite se

Želite li instant zdrav i svjež izgled lica, koristite rumenila vedrih narančastih i ružičastih tonova. Rumenilo nanesite na jagodice i obraze čime ćete postići zdrav mladenački izgled.

3. Hidratiziranje izvana i iznutra

Voda, voda i samo voda. I to sa svih strana: izvana u obliku hidratantne kreme, a iznutra u obliku voćnih sokova, čajeva i, naravno, same vode. Za svjež i mladenački izgled, koža mora biti dobro hidratizirana i izvana i iznutra. Zato ne zaboravite piti dovoljno tekućine – koža će vam zahvaliti lijepim i zdravim izgledom.

4. Mažite ruke

Čak i kad lice dobro čuva tajnu o godinama, ruke su te koje otkrivaju pravo stanje. Stoga ih redovito mažite i njegujte masnim kremama te uređujte nokte i koristite lakove mladenačkih boja. Također, prilikom obavljanja kućanskih poslova, koristite zaštitne rukavice, a ruke perite blagim sapunima.

5. Čuvajte se prvog sunca

Iako osunčana koža lijepo ozgleda, pretjerano izlaganje suncu pogodovat će stvaranju bora i starenju kože. Zato se čuvajte sunca, pogotovo onog prvog, proljetnog dok je koža još nenaviknuta na sunčeve zrake. Nanosite zaštitne kreme i šeširom zaštitite lice kad boravite na otvorenom.

6. Njegujte se

O vašem tijelu nitko neće brinuti tako dobro kao vi sami. Vi ste sami sebi i najbolji prijatelj, ali i neprijatelj ne njegujete li se redovito. Budite dobri prema sebi, opustite se, priuštite si duge kupke, pazite na izgled noktiju i kose, jedite zdravo i gimnasticirajte. Tijelo je najsavršenija mašina koju ćete ikad posjedovati – brinite se za njega.

7. Smijte se

Nasmijano lice je privlačnije, osmijeh razoružava i briše godine s lica. Također, smijeh liječi jer popravlja raspoloženje, a time i opće stanje organizma. Iako život donosi puno situacija u kojima nam nije do smijeha, puno je i onih trenutaka koje ne bismo smjeli doživljavati jako ozbiljno i u kojima bismo se trebali od srca nasmijati i sebi i svijetu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.