Prati nas

Show

Zanosna Martha

Bomba! Martha Stewart (81) na naslovnici Sports Illustrateda

Marthi je bilo važno pojaviti se na naslovnici magazina jer je željela pokazala da žene mogu izgledati dobro i osjećati se sjajno u bilo kojoj dobi.

Objavljeno

|

Majstarija žena na naslovnici
screenshot: Martha Stewart/Instagram

Kultni magazin Sports Illustrated, poznat po tome što na svojim stranicama ugošćuje neke od najljepših žena svijeta, još je jednom nadmašio sam sebe i na naslovnici svog izdanja Swimsuit za 2023. godinu predstavio najstariju ženu do sada. To je Martha Stewart koja je na naslovnici – i to u kupaćem kostimu – zasjala u svojoj 82. godini.

Spomenimo da je prethodni rekord držala 74-godišnja Maye Musk, majka Elona Muska, koja se pojavila na naslovnici Sports Illustrateda prošle godine.

O legendarnoj naslovnici Martha Stewart je kazala: “Kada sam čula da ću biti na naslovnici časopisa Sports Illustrated Swimsuit, pomislila sam da je to sjajno pa bit ću najstarija osoba ikada na naslovnici”, rekla je Martha i dodala: “Ne razmišljam puno o godinama, ali mislim da je ovo na neki način povijesni trenutak.”

Iako i inače pazi na zdravlje i izgled, Martha je rekla kako je uoči snimanja iz prehrane izbacila kruh, tjesteninu i alkohol iz te svaki drugi dan pohađala satove pilatesa. Rekla je da joj je bilo jako važno pojaviti se na naslovnici magazina jer je željela pokazala da žene mogu izgledati dobro i osjećati se sjajno u bilo kojoj dobi.

“Godine nisu odlučujući čimbenik u smislu prijateljstva ili uspjeha, ali ono što ljudi rade, kako razmišljaju i kako se ponašaju – to je ono što je važno, a ne vaše godine”, kaže ona.

Podsjetimo, Martha je legendarno lice s malih ekrana. 1990-ih osnovala Martha Stewart Living Omnimedia i postala sinonim za kuhanje, zabavu i domaćinstvo. Izdala je brojne kuharice, lansirala linije posuđa, časopise, ručnike i druge predmete, a vodila je i brojne TV emisija. Međutim, 2004. je bila je osuđena zbog laganja vladi o prodaji dionica. U zatvoru je odslužila pet mjeseci, a nakon izlaska iz zatvora neumorno radi na tome da povrati dobar imidž.

Na opaske kako nije moguće da tako dobro izgleda s 81 godinom te da se sigurno podvrgla brojnim estetskim zahvatima, Martha kaže: “To nije istina. Nisam imala apsolutno nikakve plastične operacije. Imam jako zdravu, dobru kosu. Svaki dan pijem zeleni sok i uzimam vitamine. Hranim se jako zdravo. Imam jako dobre dermatologe. Ne izlažem se suncu i nosim šešire i kremu za sunčanje svaki dan. Tu i tamo koristim filere za sitnije bore, ali mrzim botoks. Jako mi je čudan. Doista nisam ništa značajno radila na licu, osim što se jako brinem za zdravlje kože.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.