Prati nas

Vijesti

Besplatno mjerenje očnog tlaka u Zagrebu

U okviru obilježavanja održat će se javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane, 12. i 13. ožujka 2014., od 10,00 do 18,00 sati, u Centru Kaptol, II kat. Svi građani koji pristupe mjerenju očnog tlaka dobit će potvrdu o rezultatu mjerenja te uputu liječnika oftalmologa.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: stock.xchng

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te u okviru Projekta „Zagreb- zdravi grad“, Grad Zagreb, Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Hrvatsko oftalmološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju obilježavanje Svjetskog tjedna glaukoma pod nazivom „Prepoznajmo glaukom – zaustavimo kradljivca vida“.

U okviru obilježavanja održat će se javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane, 12. i 13. ožujka 2014., od 10,00 do 18,00 sati, u Centru Kaptol, II kat. Svi građani koji pristupe mjerenju očnog tlaka dobit će potvrdu o rezultatu mjerenja te uputu liječnika oftalmologa.


Cilj obilježavanja Svjetskog dana glaukoma je širenje znanja i svijesti o glaukomu, vodećem uzroku nepovratnog gubitka vida, a s naglaskom na pravovremeno otkrivanje, prevenciju razvoja te smanjenje broja slabovidnih i slijepih osoba.

Akciju podržavaju i brojne poznate osobe koje na taj način djeluju kao promicatelji znanja o glaukomu i važnosti rane dijagnostike glaukoma, a pridružit će se građanima i liječnicima u akciji mjerenja očnog tlaka u četvrtak, 13. ožujka 2014. u 12,00 sati u Centru Kaptol, II kat: Boris Buzančić, Ivica Zadro, Špiro Guberina, Tomislav Bralić, Bojana Gregorić Vejzović, Dubravko Šimenc, Perica Bukić, Monika Mihajlović, Stojko Vranković, Zrinko Tutić, Rajko Dujmić , Goran Navojec i drugi.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP