foto: stock.xchng

Besplatno mjerenje očnog tlaka u Zagrebu

Autor: • 10. 03. 2014. • Vijesti1384 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te u okviru Projekta „Zagreb- zdravi grad“, Grad Zagreb, Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Hrvatsko oftalmološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju obilježavanje Svjetskog tjedna glaukoma pod nazivom „Prepoznajmo glaukom – zaustavimo kradljivca vida“.

U okviru obilježavanja održat će se javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane, 12. i 13. ožujka 2014., od 10,00 do 18,00 sati, u Centru Kaptol, II kat. Svi građani koji pristupe mjerenju očnog tlaka dobit će potvrdu o rezultatu mjerenja te uputu liječnika oftalmologa.Cilj obilježavanja Svjetskog dana glaukoma je širenje znanja i svijesti o glaukomu, vodećem uzroku nepovratnog gubitka vida, a s naglaskom na pravovremeno otkrivanje, prevenciju razvoja te smanjenje broja slabovidnih i slijepih osoba.

Akciju podržavaju i brojne poznate osobe koje na taj način djeluju kao promicatelji znanja o glaukomu i važnosti rane dijagnostike glaukoma, a pridružit će se građanima i liječnicima u akciji mjerenja očnog tlaka u četvrtak, 13. ožujka 2014. u 12,00 sati u Centru Kaptol, II kat: Boris Buzančić, Ivica Zadro, Špiro Guberina, Tomislav Bralić, Bojana Gregorić Vejzović, Dubravko Šimenc, Perica Bukić, Monika Mihajlović, Stojko Vranković, Zrinko Tutić, Rajko Dujmić , Goran Navojec i drugi.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.