foto: BigStock

Stogodišnjaci savjetuju kako dugo živjeti

Autor: • 05. 04. 2014. • Aktivno starenje1847 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Kako imati dug život? Najbolje je pitati one koji  ga imaju! Huffington Post donosi odgovore nekoliko stogodišnjaka na pitanje: kako živjeti dugo?

Svoju dugovječnost zahvaljujem dobrom braku. Sve smo radili zajedno. U mojim očima, ona je bila savršena.
– Gardner Watts, 98Smijeh te čini zdravim. Možeš preživjeti ako u svemu vidiš humor. Ne možeš se istovremeno smijati i biti ljutit, tužan ili zavidan.
– Bel Kaufman, 101

Brinite za svoja posla i jedite zdravu hranu. Odnosite se prema drugima kako vi želite da se oni odnose prema vama, naporno radite i volite ono što radite.
– Besse Cooper, 116

Činite ispravne stvari, ne pušite, ne pijte, jedite dobro ali ne prejedajte se. Ako trebate malu pomoć, uzmite vitamine. Zaposlenost je ono što me pokreće.
– Anthony Mancinelli, 101

Pogledajte duboko u sebe i pronađite vlastite alate. Svi imamo alate koji nam mogu pomoći da živimo sretno. Ja imam dva takva alata: moje riječi i moje slike. Ja sam koristila pisači stroj, računalo i fotoaparat da se borim protiv nepravde. Kad god sam u prilici, želim pomoći nekome tko je u opasnosti.
– Ruth Gruber, 101

Jedite zdravo i volite no što radite jer onda je rad kao igra. A kad radite ono što ne volite, onda je to posao. Ja u životu nisam radila ni dana!
– Dr. Laila Denmark, 114

Dobro jedite, imajte puno prijatelja i budite zaposleni.
– Bonita Zigrang, 108

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.