foto: Zagreb.hr

100% zagorsko na Trgu

Autor: • 18. 09. 2014. • Promo1756 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Na trgu bana Jelačića 19. i 20. rujna Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije po peti puta organiziraju manifestaciju 100% zagorsko, na kojoj će poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski i ekološki način te proizvode tradicijskih obrta izložiti 111 proizvođača, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare organiziranoj u Zagorskoj hiži u Palmotićevoj ulici.

Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, konferenciji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i umjetnička voditeljica KUD-a Zabok Senka Jurina.

Grad je počašćen ovom manifestacijom. Pozivam svoje sugrađanke i sugrađane da nam se u sljedeća dva dana pridruže, razgledaju štandove i nešto kupe, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši kako je manifestacija još jedna potvrda zajedništva Zagreba i Zagorja.

Osima poljoprivrednih proizvođača, na glavnog gradskom trgu ponudu Zagorja predstavit će i Muzeji hrvatskog zagorja, hoteli, seoska gospodarstva i drugi turistički objekti.

Građani Zagreba tijekom cijelog dana imat će priliku uživati u kulturno -zabavnom programu, pa će tako moći vidjeti prezentaciju života krapinskih neandertalaca te prikaz borbi mačevanja i ratovanja vitezova u srednjem vijeku, kao i nastupe čak sedam Kulturno umjetničkih društava.

Cilj 100% zagorsko je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.