Prati nas

Promo

100% zagorsko na Trgu

Građani Zagreba tijekom cijelog dana imat će priliku uživati u kulturno -zabavnom programu, pa će tako moći vidjeti prezentaciju života krapinskih neandertalaca te prikaz borbi mačevanja i ratovanja vitezova u srednjem vijeku, kao i nastupe čak sedam Kulturno umjetničkih društava.

Objavljeno

|

foto: Zagreb.hr

Na trgu bana Jelačića 19. i 20. rujna Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije po peti puta organiziraju manifestaciju 100% zagorsko, na kojoj će poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski i ekološki način te proizvode tradicijskih obrta izložiti 111 proizvođača, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare organiziranoj u Zagorskoj hiži u Palmotićevoj ulici.

Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, konferenciji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec i umjetnička voditeljica KUD-a Zabok Senka Jurina.


Grad je počašćen ovom manifestacijom. Pozivam svoje sugrađanke i sugrađane da nam se u sljedeća dva dana pridruže, razgledaju štandove i nešto kupe, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši kako je manifestacija još jedna potvrda zajedništva Zagreba i Zagorja.

Osima poljoprivrednih proizvođača, na glavnog gradskom trgu ponudu Zagorja predstavit će i Muzeji hrvatskog zagorja, hoteli, seoska gospodarstva i drugi turistički objekti.

Građani Zagreba tijekom cijelog dana imat će priliku uživati u kulturno -zabavnom programu, pa će tako moći vidjeti prezentaciju života krapinskih neandertalaca te prikaz borbi mačevanja i ratovanja vitezova u srednjem vijeku, kao i nastupe čak sedam Kulturno umjetničkih društava.

Cilj 100% zagorsko je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

.

Promo

Dođite poslušati Zagrebačke soliste ispred lavlje nastambe u Zoološkom vrtu

Zagrebački solisti, koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju, sljedeći će nastup održati u zoološkom vrtu u Maksimiru i to ispred lavlje nastambe.

Objavljeno

|

U četvrtak, 16. svibnja Zoološki vrt grada Zagreba odzvanjat će glazbom, objavljeno je na službenoj stranici zoo-vrta.

Za to će biti zaslužni Zagrebački solisti koji proteklih mjeseci Zagrepčane i njihove goste iznenađuju nastupima po raznim mjestima u gradu na kojima se koncerti inače ne održavaju. Ti se mini koncerti održavaju u povodu 65 godina djelovanja Zagrebačkih solista.


U Maksimiru će svojim sviranjem obradovati ne samo ljude, nego i životinje. Prvi će tonovi Vrtom odjeknuti u 12 sati i 30 minuta. Izvedbe ispred lavlje nastambe i na terasi restorana “Kod morskog lava” će trajati do 13.30. Solisti će izvoditi dijelove “Karnevala životinja” Camillea Saint-Saënsa, točnije “Kokoši i pilići”, “Slon”, “Dugouhe životinje”, “Labud” i “Finale”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP