Kako do oprosta duga? Postupak?
foto: BigStock

Rebalans u izradi: Mirovine nitko ne spominje

Autor: • 30. 09. 2014. • Vijesti1512 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministarstvo financija završava prijedlog rebalansa proračuna, no još se uvijek nije poznato koja će ministarstva ostati bez najviše novca. Rebalans bi za nekoliko dana trebao biti zgotovljen, nakon čega će ga Banski dvori poslati u Sabor.

Iako Vlada, zbog procedure prekomjernog deficita, mora Europskoj uniji dokazati da čini sve što je u njenoj mogućnosti da podigne BDP i smanji javni dug, mirovine se još ove godine, najvjerojatnije, neće rezati. Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Branko Grčić je prije mjesec dana poručio da će se dirati u sve, ali ne u plaće i mirovine. “Sve druge stavke su u procesu preispitivanja, ali ne mogu vam ništa reći dok cijeli prijedlog ne bude vani”, poručio je Grčić.Jutarnji list doznaje da je rupa u proračunu veća od očekivanih 13,6 milijardi te da će biti 16,2 milijuna kuna. U Ministarstvu financija i Vladi uvjereni su da će Europska komisija “blagosloviti” veći deficit od dogovorenog u okviru EPD-a, ali da će zauzvrat tražiti jače “stezanje remena” u idućoj godini.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.