Prati nas

Show

Preminuo kompozitor Petr Skoumal, sigurno ga znate!

U Pragu je preminuo poznati češki kompozitor i glazbenik Petr Skoumal. Pisao je za film i kazalište, no ponajviše je ipak volio animirani film. Opisivan je kao jedan od najoriginalniji suvremenih čeških kompozitora.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Petr Skoumal (lijevo)

U 76. godini u svom domu u Pragu umro je skladatelj Petr Skoumal. Njegovo vam ime možda ne govori puno, no znamo da ne postoji naš čitatelj koji ne pozna barem jednu Skoumalovu skladbu, makar onu naslovnu iz animiranog filma “A je to”.

Ovaj poznati češki skladatelj i glazbenik najviše je komponirao za film i kazalište, a jedno je vrijeme zajedno s kolegom Janom Vodňanskýjemu nastupao u poznatom praškom klubu „The Drama“. Puno je radio na glazbi za animirane filmove poput „Pat & Mat“, „Maxipes Fik“ i druge, no naša ga publika najviše pamti po glazbi za crtić „A je to“, legendarni lutkarski animirani film u kojemu pratimo zgode dvojice nespretnih majstora.


U devedesetim godinama, Skoumal je snimio serijal albuma za djecu, baziranih na pričama Emanuela Frynta, Pavela Šruta i Jana Vodňanskýeg. Glazbeni kritičar Jiří Černý opisao ga je kao najoriginalnijeg češkog kompozitora u posljednjih 30 godina.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP