Prati nas

Show

Bravo, Marko! Baby Lasagna je, što se nas tiče, pobjednik

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna osvojio je fantastično drugo mjesto i 547 bodova na ovogodišnjem Eurosongu u švedskom Malmöu s pjesmo Rim Tim Tagi Dim. Prvo mjesto osvojio je švicarski predstavnik Nemo s 591 bodom. U konačnici, Hrvatska je dobila maksimalnih 12 bodova od srbijanskog i ciparskog stručnog žirija, dok joj je publika odijelila čak 337 bodova. S druge strane, Švicarska je bila favorit nacionalnih žirija koji su nadglasali publiku.

Objavljeno

|

Baby Lasagna (scr: Eurovizija)

“Kakvo ludilo! Baby Lasagna ima energije više no svi ostali izvođači zajedno! Kakav momak! Nadam se da ćeš pobijediti za svoje mace! Marko i gotovo! Kraljčina!” To su samo neki od komentara podijeljenih na platformi X koji pokazuju da je skromni i talentirani dečko iz Hrvatske posve opčinio Europu.

“Europe, dance with me!” Furiozno i suvereno Marko Purišić večeras je “pojeo” scenu u švedskom Malmöu rasplesavši cijelu arenu, ali i publiku diljem svijeta. Ili, kako je to izvjestitelj britanskog The Telegrapha rekao: “Da se pobjednik Eurosonga odlučuje prema reakciji publike u areni, ne bi bilo natjecanja. Hrvatska je daleko najpopularniji nastup večeri.”

Nakon nastupa u finalnoj večeri postalo je jasno da je Baby Lasagna ispunio sva očekivanja koja su stavljena pred njega. Čak i da je završio na posljednjem mjestu, za Hrvatsku je on jedini pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga.

Oglas

Kako javlja javna televizija, Baby Lasagna se, zajedno s delegacijom, vraća u Zagreb u nedjelju u 12:45 sati. Oko 13 sati će u Zračnoj luci Franjo Tuđman održati konferenciju za medije, a odatle bi se trebao uputi prema središnjem trgu metropole.

Naime, u poslijepodnevnim satima će na Trgu bana Josipa Jelačića biti organiziran doček, nakon čega će Marko Purišić najvjerojatnije krenuti put Umaga gdje ga čekaju obitelj, prijatelji i sugrađani.

Podsjetimo, Baby Lasagna “upao” je kao rezerva na ovogodišnju Doru, no u kratkom roku oduševio je brojne fanove Eurosonga i postao globalna zvijezda. “Mislio sam da će to biti jedna od onih stvari kao kad šalješ životopis na posao pa ih pošalješ na 30 adresa a nikada ne dobiješ odgovor. Ali, onda sam upao u rezervu i to mi je već bio šok. Zvali su me nakon par tjedana i pitali su me jesam li spreman”, izjavio je za javnu televiziju.

Zanimljivo, to mu nije bila prva Dora. Već je ranije nastupio na ovom festivalu s grupom Mantra. Pisao je tekstove za mnoge u Hrvatskoj, u Njemačkoj je dobio nagradu kao autor pjesama grupi Mono Inc, čiji je album bio najslušaniji u zemlji.

Uoči finalne večeri Eurosongu u Malmöu na kladionicama je uvjerljivo vodio s 44 posto, na drugom mjestu je bio Izrael s 21 posto, a na trećem švicarski predstavnik Nemo s 15 posto.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.