Prati nas

Show

Rim tim tagi dim

Baby Lasagna je osvojio i bake, imaju savjet: ‘Nek’ se ženi što prije!’

Iako, uglavnom, nisu poklonice njegove glazbe, starije gospođe ne kriju oduševljenje Baby Lasagnom. Loših komentara na pobjednika Dore gotovo da i nema.

Objavljeno

|

Baby Lasagna osvaja srca mladih i starijih svojom skromnošću i energičnom izvedbom. Mladi mu se dive, bake ga žele za unuka. Unatoč razlikama u glazbenim preferencijama, podržavaju ga zbog poruka skromnosti koje šalje.
Baby Lasagna (scr: HRT)

Iako je već nekoliko dana prošlo od finalne večeri Dore, društvene mreže ne posustaju kada je o komentiranju ovogodišnjeg pobjednika riječ. Čini se da je Marko Purišić (28), poznatiji kao Baby Lasagna, osvojio srca mladih djevojaka, ali i baka.

“Divan dečko. Jako skroman. Svaka bi ga baka htjela za unuka”, piše nam tako gospođa Jadranka navodeći da “mladi imaju svoju muziku” te da nije nužno da ih stariji razumiju. “Mi smo slušale Elvisa a to je našim mamama bilo škandalozno. Moja mama je preko koljena lomila Elvisove singlice i bacala ih u smeće”, objašnjava. “Bolje ne može”, dodaje Jasminka.

“Genijalna izvedba, koreografija na visokom nivou i sve pohvale i čestitke ovom skromnom mladom dečku koji će nas odvesti u Švedsku. Sretno i vjerujem u visoki plasman”, dodaje gospođa Lidija. No nisu sve bake i mame sretne s onim što su vidjele. “Pjesma je odlična, ali scenski nastup mi je malo morbidan. Sretno!” poručuje Marina.

Kako se još nije rodio onaj koji bi svima ugodio, javile su nam se i čitateljice kojima Lasagnin “Rim Tim Tagi Dim” nije melem za ušesa. “Mi smo Balkanci i to nije za Europu, iako više ne znam ni sama što je lijepo a što nije. Pjevno nije, ali scenski je. Ma ja sam ostarjela pa nije ni čudo”, domeće naša čitateljica Olga. Njena vršnjakinja Katarina udara kontru: “Muzika super, ali oni svi kao luđaci, psihijatrija.”

“Dečko je možda dobar u duši, ali nije ga lijepo za slušat”, komentira naš čitatelj Lavoslav dodajući da bi se za “Evroviziju” Baby Lasagna trebao “svečanije odjenuti” i “manje skakati po bini”.

“Jako me oduševilo kad je plakao kad se zahvalio familiji. Najvažniji su mu Bog i familija. Mladi čovjek koji bez zadrške i straha priča o tim vrijednostima ne može biti loš. Moju podršku ima i nadam se da se neće pokvariti. Nek’ se kloni droge i nek’ se oženi što prije da mu popularnost ne udari u glavu i da mu život ne prođe samo tako”, komentira nam dvostruka baka Milena.

Iz svega ovoga možemo zaključiti da velik dio umirovljenika možda ne razumije Lasagninu glazbu, ali nije imun na njegov mladenački šarm i energiju. Stoga su, unatoč razlikama u glazbenim preferencijama, spremni pružiti podršku mladom umjetniku, prvenstveno zbog poruka skromnosti i pristupačnosti koje je odaslao nakon pobjede.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.