Prati nas

Promo

Besplatno posjetite Zvjezdarnicu

Kako to da je sunce neprozirno iako je plinovito i što se nalazi izvan Mliječne staze? Ako volite astronomiju, Zagrebačka je zvjezdarnica pripremila niz besplatnih predavanja.

Objavljeno

|

Gdje se u Zagrebu mogu gledati zvijezde?
foto. BigStock

Zagrebačka zvjezdarnica nastavlja s popularno-znanstvenim predavanjima o astronomiji koja su slobodna za građanstvo. Večeras s početkom u 20 sati predavanje će održati prof. dr. sc. Vladis Vujnović, a bit će govora o tome kako izbjeći da nas znanja koja imamo o svemiru ne dovedu u zabludu.

Neka od pitanja na koja će se tražiti odgovor su: Kako to da je sunce neprozirno iako je plinovito? Čini li Mjesec zapravo petlje oko Zemlje? Je li u središtu sunca mrak ili svjetlo?


Zagrebačka zvjezdarnica smještena je u Popovom tornju u Opatičkoj ulici 22, na Gornjem gradu, kod Muzeja grada Zagreba. Svečano je otvorena za građanstvo 5. prosinca 1903. godine, a tom je prilikom prvi upravitelj Oton Kučera rekao kako zvjezdarnica mora doprinositi napredovanju nauke i postati središte za sve one koji se zanimaju za astronomiju, tu “najuzvišeniju, najljepšu i najsavršeniju prirodnu nauku”.

Večerašnje predavanje jedno je iz serije predavanja o astronomiji koje je i ove godine organizirano za građanstvo. Ulaz na predavanja je besplatan, a obrađivat će se još i teme poput: što je tamna tvar i što se nalazi izvan Mliječne staze. Također, bit će organiziran i tečaj iz astronomije.

 

.

Promo

Slušni centar Neuroth na novoj zagrebačkoj adresi

‘Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći.’

Objavljeno

|

Austrijska tvrtka Neuroth u Zagrebu je otvorila slušni centar na novoj atraktivnoj i lako dostupnoj lokaciji. Na adresi Heinzelova 1/a, otvoren je Neuroth slušni centar koji će svojim korisnicima u osvježenom prostoru ponuditi najviše standarde usluge uz potpis ove austrijske tvrtke u stoljetnom obiteljskom vlasništvu.

Cilj tvrtke Neuroth od samih početaka koji sežu u 1907. godinu je skinuti stigmu s osoba oslabljenog sluha i pokazati im koliko život može biti lijep kada čovjek ponovno dobro čuje.


“Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći. Kako se smatramo profesionalcima za sluh, mi u Neurothu taj postupak nastojimo olakšati u što većoj mjeri. Naša nova lokacija je još jedan korak prema većoj dostupnosti prepoznatljive i beskompromisne Neuroth kvalitete”, izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Šimunec.

foto: Promo

Za malene korisnike, na novoj adresi slušnog centra Neuroth nalaze se i stručni dječji akustičari uz koje su koraci prema boljem sluhu i snalaženju jednostavniji i brži.

“Tvrtka Neuroth u Hrvatskoj je prisutna već osam godina i od samih početaka je inicijator promjena i kvalitetnijeg pristupa prema osobama koje se suočavaju s problemima sluha. Mi u grupi potičemo rast i inovacije, a sve su naše aktivnosti ciljano usmjerene prema potrebama klijenata. Neuroth se nalazi na ishodištima dostupnih tehnoloških noviteta i spreman je svojim korisnicima ponuditi samo najbolje za dobar sluh što ćemo nastaviti činiti dijem Europe jer bolje čuti znači i bolje živjeti”, izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za jugoistočnu Europu.

Otvaranjem slušnog centra Neuroth na novoj lokaciji zatvoren je dosadašnji slušni centar na adresi Kišpatićeva 12, u sklopu zagrebačke bolnice Rebro.

foto: Promo

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP