Prati nas

Show

Najšarmantniji glazbenici iznad 50

Donosimo popis najprivlačnijih glazbenika s ovih prostora čiji šarm ne posustaje ni u šestom desetljeću. Baš poput dobrog vina, ovi momci s godinama postaju sve bolji i bolji.

Objavljeno

|

Zoran Predin (foto: Aquarius records)

Za njima smo ludili u sedamdesetima, osamdesetima, devedesetima, pa čak i danas. Sastavili smo listu najpoželjnijih glazbenika s ovih prostora iznad 50 godina.

Vlado Kalember, 61

Dobar izgleda Vlade Kalembera i na pragu osmog desetljeća spada u misterije. Pjevač Srebrnih krila hrapavog glasa nije baš ništa izgubio na privlačnosti. Štoviše, godine su samo pridonijele njegovu šarmu. Doista je rijetko da za nekim muškarcem lude i po tri generacije žena, a Kalemberu je uspjelo upravo to. Očuvanju mladosti zasigurno je pridonijela i puno mlađa supruga Ana Rucner od koje se nedavno ipak rastao te tako ponovno zaplovio u solo vode.

Dado Topić, 65

Dado Topić oduvijek je oduševljavao i stasom i glasom. Pjevač legendarne grupe Time na svojim je koncertima zaluđivao mnoge dame romantičnim pjesmama, muževnim glasom i ubojitim šarmom. A da je svoje privlačnosti bio svjestan već kao vrlo mlad, svjedoči i ime njegovog prvog tinejdžerskog benda Đavolji eliksiri. Iako mu karijera u posljednje vrijeme stagnira, još uvijek se sjećamo njegove duge kose i raskopčane košulje.

Goran Bregović, 64

Dječačkom šarmu vođe Bijelog dugmeta oduvijek je bilo teško odoljeti. Brojne su dame posjećivale koncerte Bijelog Dugmeta upravo zbog neodoljivog Brege. Ima nešto mangupsko u njegovom osmjehu, nešto dječački zavodljivo i pomalo zločesto. A priče o njegovim ljubavnim podvizima ušle su u legendu. Brega i u 64. godini osvaja ženska srca diljem svijeta.

Husein Hasanefendić (foto: Parni valjak Facebook)

Husein Hasanefendić (foto: Parni valjak Facebook)

Husein Hasanefendić, 60

Pomalo samozatajni vođa Parnog valjka ove je godina napunio okruglih 60, no njegov pritajeni šarm ostao je neupitan. Kroz nježne pjesme i stasitu pojavu, zaluđivao je žene još od sedamdesetih godina, a i danas s ponosom može reći da je prvih nekoliko redova na njegovim koncertima uvijek rezervirano za nježniji spol.

Zoran Predin, 56

Predin je jedan od onih glazbenika čije koncerte posjećuju ponajprije žene, i to žene svih generacija. Šarmantnog Slovenca voljeli smo i u fazi Lačnog Franca, ali i kasnije kad je žario i palio kao solo umjetnik. Njegove romantične pjesme i šarmantna pojava osigurale su mu mjesto među najpoželjnijim glazbenicima s ovih prostora.

Vlada Divljan, 56

Rijetko kome godine tako dobro stoje kao Vladi Divljanu, vođi nekad vrlo popularnih Idola. Ovaj svestrani ‘dječak od 56 godina’, nakon Idola je ostvario i zavidnu solo karijeru, a pisao je i glazbu za film. Na njegovim koncertima uvijek je bilo puno više žena, što i ne treba čuditi jer Divljana krasi bezvremenski šarm koji s godinama postaje samo bolji.

Vlada divljan (iz spota Samo jednu ljubav imam)

Vlada Divljan (iz spota Samo jednu ljubav imam)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.