Prati nas

Život

Ovo su trenutci kada shvatimo da više nismo mladi

Kad mi se jedna djevojka neki dan ustala u tramvaju, a ja sam baš pomislila kako ima dobre čizme i da ja želim baš takve. Kada sam se pogledao u ogledalo i učinilo mi se da to nisam ja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kada prestajemo biti mladi?
foto: BigStock

Iako starost kao osjećaj ne postoji, ne možemo poreći da u životu postoje trenutci u kojima spoznamo da više nismo mladi. Upravo smo zbog toga naše čitatelje pitali kada su shvatili da je mladost postala prošlost. Pročitajte što su nam rekli.

Jadranka

Kad mi se jedna djevojka neki dan ustala u tramvaju, a ja sam baš pomislila kako ima dobre čizme i da ja želim baš takve. Onda sam dobila „šamarčinu“.


Iva

Bit ću stara kada mi zgodni frajeri budu prolazili ispod radara.

Stipe

Kada sam se pogledao u ogledalo i učinilo mi se da to nisam ja.

Nada

Stoj na rukama mogu napraviti. Mogu voziti bicikl bez ruku, iako je kažnjivo. Lakše mi je glupirati se s mlađima nego da me moja generacija ubija slikama unučadi, receptima, pelcerima i tim nekim šprehama. Lani sam probala jahati konja, prije 2 godine sam se popela na Triglav.  Jedino, neki dan sam napravila selfie i zaključila sam da moram paziti na kut snimanja. 53 godine. Zadovoljna sam.

Ema

Star si kad prestaneš biti znatiželjan, ne zanimaju te nove vještine, a o novim pravcima u glazbi nemaš pojma.

Jasna

Kada sam ostala bez roditelja, bilo se teško pomiriti se da nisam više dijete. Kada sam ostala bez supruga, bilo je teško shvatiti da sam sama, da je obitelj osakaćena. Tada sam se počela osjećati starom, umornom, no sagledala sam i druge vrijednosti koje život nosi. Dio mene je ugašen ali drugi dio i dalje svijetli.

Gordana

Kada sam imala 35, a moja kćer 8 godina, obukla sam “poderane” traperice. Bile su skupe, a moje dijete mi reklo:”Mama! Molim te ne sramoti me! Ne možeš tako hodati po svijetu! Pa nisi ti više mlada!” E, tada sam se prvi put ozbiljno zamislila.

Ivan

Danas po kiši 17 km laganog tempa, bio mlad ili star.

Zdravka

Sat duha je stao negdje između 25-te i 35-te, a drugi, fizički, neumoljivo tika-taka potpomognut najgorim obiteljskim genima.

Anđelka

Kad čujem riječ  “akcija”  i prvo na što pomislim su sniženja u dućanima, a ne seks. Onda ću prestati biti mlada.

Ruth

Prošle sam godine pokušala napraviti stoj na rukama i nisam mogla.

Nives

Kad se prestaneš švercati u tramvaju, onda si lagano na putu da počneš stariti.

Željka

Kad sam se prije par godina počela vidno debljati, a od nikud interesa za mršavljenje. To je meni manjak mladosti, al bože moj, nije tijelo, al’ je vedar  i mlad duh!

Edita

Prestali smo biti mladi kad nas na aerodromu prestanu detaljno pregledavati i puštaju u avion, iako na skeneru “tulimo” k’o ludi.

.

Život

Slavonac oporukom tražio da mu na sprovodu odsviraju Zoricu Brunclik

Pokojnik je, doznalo se, mirovinu zaradio u Njemačkoj, a njegovi susjedi govore sve najbolje o njemu i njegovoj gostoljubivosti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Da sprovodi ne moraju biti uvijek tužni govori i vijest koju je objavilo Glas Slavonije. Naime, vremešni mještanin Strizivojne oporučno je od svoje troje djece zatražio da ga isprate s tri harmonike/klavijature i uz narodnjačke hitove.

Jedan od uvjeta bio je da prvi mora biti izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik, “Otkopčano jeleče”.


Iako je među troje njegove djece, a to su odrasli, svoji ljudi, bilo i nemalog čuđenja, pa kod nekih od njih i negodovanja da se na takav način oproste od oca, i službeno im je ukazano na oporučnu želju pokojnika.

Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera Stožera, a koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu obitelj, bez karmina i sl., pa je Strizivojčanin tada pokopan na mjesnom groblju prema tim pravilima, navodi Glas. Vesele karmine održane su naknadno u Đakovu.

Pokojnik je, doznalo se, mirovinu zaradio u Njemačkoj, a njegovi susjedi govore sve najbolje o njemu i njegovoj gostoljubivosti.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP