Prati nas

Mozaik

Ovo su trenutci kada shvatimo da više nismo mladi

Kad mi se jedna djevojka neki dan ustala u tramvaju, a ja sam baš pomislila kako ima dobre čizme i da ja želim baš takve. Kada sam se pogledao u ogledalo i učinilo mi se da to nisam ja.

Objavljeno

|

Kada prestajemo biti mladi?
foto: BigStock

Iako starost kao osjećaj ne postoji, ne možemo poreći da u životu postoje trenutci u kojima spoznamo da više nismo mladi. Upravo smo zbog toga naše čitatelje pitali kada su shvatili da je mladost postala prošlost. Pročitajte što su nam rekli.

Jadranka

Kad mi se jedna djevojka neki dan ustala u tramvaju, a ja sam baš pomislila kako ima dobre čizme i da ja želim baš takve. Onda sam dobila „šamarčinu“.

Iva

Bit ću stara kada mi zgodni frajeri budu prolazili ispod radara.

Stipe

Kada sam se pogledao u ogledalo i učinilo mi se da to nisam ja.

Nada

Stoj na rukama mogu napraviti. Mogu voziti bicikl bez ruku, iako je kažnjivo. Lakše mi je glupirati se s mlađima nego da me moja generacija ubija slikama unučadi, receptima, pelcerima i tim nekim šprehama. Lani sam probala jahati konja, prije 2 godine sam se popela na Triglav.  Jedino, neki dan sam napravila selfie i zaključila sam da moram paziti na kut snimanja. 53 godine. Zadovoljna sam.

Ema

Star si kad prestaneš biti znatiželjan, ne zanimaju te nove vještine, a o novim pravcima u glazbi nemaš pojma.

Jasna

Kada sam ostala bez roditelja, bilo se teško pomiriti se da nisam više dijete. Kada sam ostala bez supruga, bilo je teško shvatiti da sam sama, da je obitelj osakaćena. Tada sam se počela osjećati starom, umornom, no sagledala sam i druge vrijednosti koje život nosi. Dio mene je ugašen ali drugi dio i dalje svijetli.

Gordana

Kada sam imala 35, a moja kćer 8 godina, obukla sam “poderane” traperice. Bile su skupe, a moje dijete mi reklo:”Mama! Molim te ne sramoti me! Ne možeš tako hodati po svijetu! Pa nisi ti više mlada!” E, tada sam se prvi put ozbiljno zamislila.

Ivan

Danas po kiši 17 km laganog tempa, bio mlad ili star.

Zdravka

Sat duha je stao negdje između 25-te i 35-te, a drugi, fizički, neumoljivo tika-taka potpomognut najgorim obiteljskim genima.

Anđelka

Kad čujem riječ  “akcija”  i prvo na što pomislim su sniženja u dućanima, a ne seks. Onda ću prestati biti mlada.

Ruth

Prošle sam godine pokušala napraviti stoj na rukama i nisam mogla.

Nives

Kad se prestaneš švercati u tramvaju, onda si lagano na putu da počneš stariti.

Željka

Kad sam se prije par godina počela vidno debljati, a od nikud interesa za mršavljenje. To je meni manjak mladosti, al bože moj, nije tijelo, al’ je vedar  i mlad duh!

Edita

Prestali smo biti mladi kad nas na aerodromu prestanu detaljno pregledavati i puštaju u avion, iako na skeneru “tulimo” k’o ludi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.