Prati nas

Promo

Zagreb Film Festival od 19. do 26. listopada

Svi ljubitelji filma i ove će godine moći uživati u najboljim naslovima iz čitavog svijeta na još jednom Zagreb Film Festivalu koji traje od 19. do 26. listopada 2014.

Objavljeno

|

Od 19. do 26. listopada održat će se 12. po redu Zagreb Film Festival.  I ove godine zastupljeni su autori iz čitavog svjeta, a publika će moći pogledati više od stotinu filmova raspoređenih u desetak različitih programa.

Kao i do sada, u glavnom programu bit će prikazani dugometražni i kratkometražni igrani filmovi te dokumentarci, a aktualni kratki naslovi domaće produkcije moći će se gledati u okviru programa pod nazivom “Kockica”.


ZFF je i ove godine bogat dodatnim programima. Za klince tu je program “Bibiada” organiziran u suradnji s kraljevinom Danskom, program “Velikih 5” donosi filmove iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije, a program “Moj prvi film”, u selekciji filmskog kritičara Nenada Polimca, ove godine predstavlja recentne radove rumunjske filmske produkcije.

Novosti ovogodišnjeg ZFF-a odnose se na program filmova posvećenih Prvom svjetskom ratu po izboru povjesničara filma Daniela Rafalića, kojim će se obilježiti stota obljetnica početka velikog sukoba. Također, pripremljen je i poseban edukativni program naziva “Industrija” kao i uobičajeni festivalski popratni sadržaji poput radionica i koncerata.

Festival će se održati na nekoliko lokacija: u digitaliziranim kinima Europa i Tuškanac, zatim u Muzeju suvremene umjetnosti te u Zagrebačkom kazalištu lutaka i Zagrebačkom plesnom centru.

Detaljan program festival pogledajte na stranici ZFF-a.

.

Promo

Slušni centar Neuroth na novoj zagrebačkoj adresi

‘Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći.’

Objavljeno

|

Austrijska tvrtka Neuroth u Zagrebu je otvorila slušni centar na novoj atraktivnoj i lako dostupnoj lokaciji. Na adresi Heinzelova 1/a, otvoren je Neuroth slušni centar koji će svojim korisnicima u osvježenom prostoru ponuditi najviše standarde usluge uz potpis ove austrijske tvrtke u stoljetnom obiteljskom vlasništvu.

Cilj tvrtke Neuroth od samih početaka koji sežu u 1907. godinu je skinuti stigmu s osoba oslabljenog sluha i pokazati im koliko život može biti lijep kada čovjek ponovno dobro čuje.


“Strah od života sa slušnim pomagalima je nerijetko najveća kočnica do kvalitetnijeg života i toga smo više nego svjesni. Naša istraživanja pokazuju da prođe 7 i više godina od trenutka kada se pojave prvi problemi sa sluhom pa do priznavanja potrebe za stručnom pomoći. Kako se smatramo profesionalcima za sluh, mi u Neurothu taj postupak nastojimo olakšati u što većoj mjeri. Naša nova lokacija je još jedan korak prema većoj dostupnosti prepoznatljive i beskompromisne Neuroth kvalitete”, izjavila je direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Šimunec.

foto: Promo

Za malene korisnike, na novoj adresi slušnog centra Neuroth nalaze se i stručni dječji akustičari uz koje su koraci prema boljem sluhu i snalaženju jednostavniji i brži.

“Tvrtka Neuroth u Hrvatskoj je prisutna već osam godina i od samih početaka je inicijator promjena i kvalitetnijeg pristupa prema osobama koje se suočavaju s problemima sluha. Mi u grupi potičemo rast i inovacije, a sve su naše aktivnosti ciljano usmjerene prema potrebama klijenata. Neuroth se nalazi na ishodištima dostupnih tehnoloških noviteta i spreman je svojim korisnicima ponuditi samo najbolje za dobar sluh što ćemo nastaviti činiti dijem Europe jer bolje čuti znači i bolje živjeti”, izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za jugoistočnu Europu.

Otvaranjem slušnog centra Neuroth na novoj lokaciji zatvoren je dosadašnji slušni centar na adresi Kišpatićeva 12, u sklopu zagrebačke bolnice Rebro.

foto: Promo

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP