Zagreb Film Festival od 19. do 26. listopada

Autor: • 09. 10. 2014. • Promo1789 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Od 19. do 26. listopada održat će se 12. po redu Zagreb Film Festival.  I ove godine zastupljeni su autori iz čitavog svjeta, a publika će moći pogledati više od stotinu filmova raspoređenih u desetak različitih programa.

Kao i do sada, u glavnom programu bit će prikazani dugometražni i kratkometražni igrani filmovi te dokumentarci, a aktualni kratki naslovi domaće produkcije moći će se gledati u okviru programa pod nazivom “Kockica”.

ZFF je i ove godine bogat dodatnim programima. Za klince tu je program “Bibiada” organiziran u suradnji s kraljevinom Danskom, program “Velikih 5” donosi filmove iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije, a program “Moj prvi film”, u selekciji filmskog kritičara Nenada Polimca, ove godine predstavlja recentne radove rumunjske filmske produkcije.

Novosti ovogodišnjeg ZFF-a odnose se na program filmova posvećenih Prvom svjetskom ratu po izboru povjesničara filma Daniela Rafalića, kojim će se obilježiti stota obljetnica početka velikog sukoba. Također, pripremljen je i poseban edukativni program naziva “Industrija” kao i uobičajeni festivalski popratni sadržaji poput radionica i koncerata.

Festival će se održati na nekoliko lokacija: u digitaliziranim kinima Europa i Tuškanac, zatim u Muzeju suvremene umjetnosti te u Zagrebačkom kazalištu lutaka i Zagrebačkom plesnom centru.

Detaljan program festival pogledajte na stranici ZFF-a.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.