Prati nas

Promo

Zagreb Film Festival od 19. do 26. listopada

Svi ljubitelji filma i ove će godine moći uživati u najboljim naslovima iz čitavog svijeta na još jednom Zagreb Film Festivalu koji traje od 19. do 26. listopada 2014.

Objavljeno

|

Od 19. do 26. listopada održat će se 12. po redu Zagreb Film Festival.  I ove godine zastupljeni su autori iz čitavog svjeta, a publika će moći pogledati više od stotinu filmova raspoređenih u desetak različitih programa.

Kao i do sada, u glavnom programu bit će prikazani dugometražni i kratkometražni igrani filmovi te dokumentarci, a aktualni kratki naslovi domaće produkcije moći će se gledati u okviru programa pod nazivom “Kockica”.

ZFF je i ove godine bogat dodatnim programima. Za klince tu je program “Bibiada” organiziran u suradnji s kraljevinom Danskom, program “Velikih 5” donosi filmove iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije, a program “Moj prvi film”, u selekciji filmskog kritičara Nenada Polimca, ove godine predstavlja recentne radove rumunjske filmske produkcije.

Novosti ovogodišnjeg ZFF-a odnose se na program filmova posvećenih Prvom svjetskom ratu po izboru povjesničara filma Daniela Rafalića, kojim će se obilježiti stota obljetnica početka velikog sukoba. Također, pripremljen je i poseban edukativni program naziva “Industrija” kao i uobičajeni festivalski popratni sadržaji poput radionica i koncerata.

Festival će se održati na nekoliko lokacija: u digitaliziranim kinima Europa i Tuškanac, zatim u Muzeju suvremene umjetnosti te u Zagrebačkom kazalištu lutaka i Zagrebačkom plesnom centru.

Detaljan program festival pogledajte na stranici ZFF-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.